Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Симеон Дянков
Симеон Дянков

Бившият финансов министър и заместник министър-председател Симеон Дянков коментира във фейсбук скандала, разразен между министър Бойко Рашков и Бойко Борисов.

"Много е опасно да се твърди, че висши политици притежават банки. Такова твърдение разклаща доверието в банковата система. И отдалечава България от европейския банков съюз. В миналото БНБ винаги е вземало остри мерки срещу такива изказвания", написа Дянков в социалната мрежа.

Припомняме, че бившият премиер Бойко Борисов се обърна към служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков със заплаха за съд.

"Рашков, ако днес не ми кажеш коя е банката моя собственост, за да отида да си седна там на мястото, утре завеждам дело за клевета срещу теб. Незабавно кажи името на банката, на която аз съм собственик. Аз не съм собственик на никаква банка, нито имам каквото и да е общо с това.
Кой какво и как си превеждал българин парите, въобще не ме интересува. Има си куп органи, включително и ЕЦБ, които правят най-обстоен преглед на всяка една банка, за да ни вкарат в европейския банков съюз", каза той. 

Борисов  поиска отговор и извинение от служебния министър , както и признание за лъжа в полза на президента Румен Радев. "Кажете коя е банката, за да мога да ви осъдя. Да може и банката да се защити. Ами ако е голяма банка, чуждестранна, става дума за много пари и те ще го осъдят. Хайде каймата от хора, която явно съм ял, може вече да се е
похарчила, да каже сега името на банката", коментира още Борисов.