Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Есен в парка
Снимка: Пиксабей
Есен в парка Снимка: Пиксабей

Пез нощта над по-голямата част от страната ще бъде ясно, в много
райони - и тихо, но след полунощ от изток ще започне да се образува ниска
облачност. Това съобщи за Агенция "Фокус" дежурният синоптик в
Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) Христо
Христов.

Минималните температури ще бъдат в широки граници - от минус 2° в
отделни котловини до 10°-13° по морския бряг.

Утре ще бъде предимно слънчево. Преди обяд на много места в равнинната част от страната ще има мъгла или ниска облачност, по-трайни в Източна България. Вятърът от изток-североизток ще се усили до умерен.

Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 12° и 17°. Атмосферното налягане ще се понижи по дневен ход, но ще остане по-високо от средното за месеца.

Над Черноморието преди обяд ще има ниска облачност, която в следобедните часове ще намалее до слънчево време. Ще духа слаб до умерен изтоксевероизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 14°-16°.

Температурата на морската вода е 15°-16°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Над планините ще бъде слънчево. Ще духа умерен до силен източен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 11°, на 2000 метра - около 5°.

В неделя сутринта на много места в равнинната част от страната ще се
образува мъгла или ниска облачност, която ще се задържа по-дълго в
сравнение с предишните дни и на отделни места, главно в Източна България, ще превалява съвсем слаб дъжд. Ще продължи да духа слаб, в Източна България до умерен вятър от изток-североизток. Сутрешните температури ще са малко по-високи, дневните слабо ще се понижат. Над планините и планинските райони в Западна България ще бъде слънчево и сравнително топло.

В понеделник вятърът ще придобие южна компонента, през следващите
дни ще бъде предимно от югозапад и ще се усили, особено в Източна  България и северно от планините. Температурите ще се повишават. След временно разкъсване и намаление на облачността в понеделник, през нощта срещу вторник тя отново ще се увеличи, отначало висока и средна.

Впоследствие бързо ще се вплътни и във вторник на места от запад на изток, ще превали дъжд; по-голяма е вероятността за по-съществени количества в Западна България, където дневните температури ще останат по-ниски от тези в останалата част от страната. Главно в Дунавската равнина вятърът за кратко ще е от запад, но бързо отново ще се обърне от югозапад.