Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Съпредседателите на Националното обединение на десницата Петър Москов и Цветан Цветанов представиха в Пловдив кандидат-президентската двойка Горан Благоев и д-р Ивелина Георгиева и пловдивската листа, водена от Пепа Деведжиева.
Съпредседателите на Националното обединение на десницата Петър Москов и Цветан Цветанов представиха в Пловдив кандидат-президентската двойка Горан Благоев и д-р Ивелина Георгиева и пловдивската листа, водена от Пепа Деведжиева.

От Ваня Драганова

„Видяхте ли Румен Радев с вдигнат юмрук да казва” Вирус, вън!”, както каза „Мутри, вън!”, попита в Пловдив бившият здравен министър и лидер на партия „Консервативно обединение на десницата” д-р Петър Москов. Заедно с председателя на „Републиканци за България” Цветан Цветанов той представи кандидатите за президент и вицепрезидент Горан Благоев и д-р Ивелина Георгиева и пловдивската листа на коалицията на двете партии „Национално обединение на десницата”.

„Левият отговор на здравната криза е да се влиза от затваряне в отваряне и после пак отначало, което е пълна агония. А дясното решение е да се проведе една мащабна разяснителна кампания за ваксините, на базата на която всеки да може да направи своя информиран избор. След това – от Нова година – всеки ваксиниран черпи своите права и не попада под ограничения, а този, който е отказал да се имунизира, правейки своя избор, си носи последствията и никой не е длъжен да го пази”, добави д-р Москов. „Като лекар аз не разбирам понятието задължителна ваксина и задължителен сертификат. Всеки трябва да направи своя избор и после да понесе своите отговорности”, заяви кандидатът за вицепрезидент д-р Ивелина Георгиева, която е лекар на първа линия.

Според д-р Москов левите политици сменят хора, а десните – правилата и така променят системите, които не работят добре. „Лява политика е да обявиш, че си спрял кражбите в ББР, защото тя вече не дава кредити на едни хора, а дава на други. Дясна политика е да кажеш: „Не може да има държавна банка, която дава потребителски кредити на граждани”, даде пример той.

„По текущите и злободневни проблеми държавнният глава трябва да свиква Консултативния съвет по национална сигурност, което не се е случвало от година и 8 месеца. Но извън ежедневните проблеми има и други важни въпроси и ако стана президент, ще инициирам национален референдум за съдбата на Паметника на Съветската армия и за Альоша. Не може паметниците на чужда армия окупатор да са по-високи от тези на националните ни герои”, каза Горан Благоев.

Цветан Цветанов акцентира, че трябва да се ограничава руското влияние в България, заради което сега плащаме високи цени на газа, вместо да внасяме същата суровина на много по-ниски цени от Азербайджан.

Москов и Цветанов декларираха, че коалицията „Национално обединение на десницата” е дългосрочен проект, който не е само за предстоящите парламентарни и президентски избори.