Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Най-често нелегалните мигранти нямат документи за самоличност.
Най-често нелегалните мигранти нямат документи за самоличност.

В рамките на пет дни в района на Сливен - Омуртаг бе задържана втора група чужденци без документи за самоличност. В ОДМВР в Сливен в момента се извършват административно-процесуални действия с 16 чужди граждани, заловени днес от горски служители в местност край село Стара река съобщиха от пресцентъра на дирекцията. Чужденците са мъже, без документи, представят се за граждани на Афганистан. Служители на РУ в Сливен и група "Миграция" работят по установяване на възрастта и самоличността им. Предстои да бъдат транспортирани в дома за настаняване на чужденци в град Любимец.

В Стара река казаха, че вечерта кучетата се скъсали от лай, а днес служители на горското открили бивака на чужденците, който бил на около половин километър от последната къща на селото.

Пет дни по-рано, на 21 октомври т.г., в борова гора край пътя между градовете Котел и Омуртаг бе открита друга група също от 16 души – чужденци, от мъжки пол на видима възраст от 10 до 20 години, които не говореха български език. Седем от тях се оказаха пълнолетни мъже, седем - непълнолетни, а двама от чужденците дори са малолетни. При опит да бъде установен техният произход, станало ясно, че никой от групата не притежава документ за самоличност. На свой ред и тези хора се представиха като афганистанци, преминали нелегално границата между Турция и България. Пълнолетните чужденци бяха задържани и насочени към Любимец, на останалите бе предоставена закрила.