Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Защо антителата не са достатъчни за сертификат и защо металотърсачите пиукат до ваксинираното рамо

Защо българинът не ще да се ваксинира? Защото сме най-лъганият народ на Стария континент. След 31 години преход населението вече вярва само на слуховете и често се оказва право.

Да вземем модния тези дни зелен сертификат. Той се дава на регистрираните с прекаран коронавирус, но не и на хора с антитела. Но пък антитела имат тези, които вече са го изкарали. Според простолюдието - някак си няма логика.

Знам, прочетох дълбоките обяснения на специалистите и почти ги разбрах. Но в тях има една липса - не почиват на емпирични данни. Няма никакво конкретно научно изследване, което да потвърди или опровергае дедуктивните твърдения на специалистите. Затова и у мен, който съм неук журналист, съмненията остават.

Попитайте Гугъл на английски “трябва ли преболедувалите също да се ваксинират” и ще попаднете на десетки, ако не и стотици статии, че естественият имунитет не струва и 5 стотинки. Те обаче изведнъж секват. Защо?

Защото в края на октомври от Израел дойдоха резултатите от първото сериозно емпирично изследване. Оказа се, че естественият имунитет е 13 пъти по-ефективен от изкуствения! За кой ли път лъсна, че световните авторитети лъжат, за да продават ваксини. И какво направиха авторитетите, посипаха ли си главите с пепел? Нееее! Тръгнаха едни просто трогателни научни статии от рода на “Ако веднъж си изкарал SARS-CoV-2, получаваш много по-голям имунитет, отколкото ваксината, но ваксинацията си остава жизнено важна (vital)”. (https://www.science.org/ content/article/ having-sars-cov-2- once-confers-much- greater-immunity-vaccine- vaccination-remains-vital)

Човекът с антитела се пита – за кого е жизненоважна ваксината? Не и за мен! Щом моят естествен имунитет е 13 пъти по-силен от изкуствения, защо да се боцкам? Как да вярвам след толкова лъжи?

Хареса ми твърдението на Светльо Витков по телевизията – металотърсачите пиукали до рамената на ваксинираните. Поздрави от Бил Гейтс до българските рокаджии.

Да подчертая – тук не твърдя нито едното, нито другото, просто обяснявам защо хората вече не вярват на нищо. Аз лично съм се ваксинирал с две игли и ще си сложа и трета, когато му дойде времето. Но като отидох да се подстрижа, фризьорката ми обясни, че след 5-6 години ваксината ще си покаже рогата. Тогава ще опозная страданието.

Твърде много измишльотини се стовариха върху главите на народа от най-високо място. И твърде много нелепи забрани. Спомняте ли си например, че в началото забраниха разходките из парковете и дори в планините? Я си седнал на пейка или минал край зелено храстче, я си умрял в мъки. Но скоро излезе китайско емпирично изследване и какво се оказа? Че никой не се заразява на открито!

А помните ли, че вирусът тръгнал от животинския пазар в китайския град Ухан? Ако някой професор каже обратното, изкарваха го или с алцхаймер, или терорист.

Е, и какво се оказа? Днес е почти сигурно, че вирусът е създаден изкуствено и е изтърван от лаборатория. Китай и САЩ спорят дали това е станало в Ухан, или в Мериленд. Напоследък се оказа, че САЩ са спонсорирали изследвания за “добавяне на функции” (gain of function) върху същия коронавирус в същата лаборатория в Ухан. Можем само да отделим световните лъжи от чисто нашенските.

Например миналогодишният щаб приемаше съобщенията на Световната здравна организация за чиста монета. Но понякога ни будалкаше самодейно. Например отначало каза, че от маските няма никаква полза. След месец нареди всички да се маскираме. По същия начин при социализма властта съобщаваше, че няма да има никакво повишение на цените, а на другия ден те скачаха двойно.

А помните ли, че според шефа на “Информационно обслужване” 97 на сто от заразените умират? Сигурно целта е била благородна – народът да се стресне и да спазва дисциплината. Но получи се обратният афект - то бива, бива, ама тия съвсем се забравиха…

Този пример е интересен, защото показва разликата между дедуктивния метод и емпиричното изследване. Най-добре може да се излъже с дедукция. Твърдението, че антителата може би не предпазват от вируса, са именно дедуктивни. Нищо чудно утре науката да каже – пардон, и антителата са по-силни от ваксината.

Половината от лъжите за коронавируса имат чисто икономическа цел. Но имаше и политически. Една от тях бе Тръмп да падне от власт. Всичко, което той каза за коронавируса, бе обявено за лъжа. Но щом напусна Белия дом, изведнъж се оказа, че май е говорил само истини. Има и геополитически шашми – защо например руската ваксина още не е призната в ЕС? Нали тя излезе първа на пазара? В Сърбия се прилага масово и там смъртността е 1000 на милион население. У нас е над 3300 на милион.

Но темата за коронавируса е само малка част от патологичното българско недоверие. Няма толкова лъган от своите политици народ. Да не повтарям уникалната история на българския преход, а да вземем само последните 2 години. Ние преживяхме най-фалшивата цветна революция на света. Партиите на протеста до една показаха, че не могат да кажат и дума, без да им порасне носът.

Светкавичният възход и заходът на ИТН бе най-бързото разочарование от партия в човешката история. Тези хора не спазиха дори основния принцип в политическата демагогия – първо вземи властта, пък после си покажи истинското лице! Бива ли такова нетърпение?

Следващата недоносена партия стъпи върху лъжа, за да възникне.

Сега половината върхушка начело с президента ни будалка, че конституцията е туристическа диплянка.

Тази есен обаче се сблъскваме с истината. Как стана така, че България прави предостатъчно евтин ток, а цената му скочи до небесата? Фирмите умират, а народът тръпне в очакване на студа. Обаче шепа плутократи купуват ток по 60 лева от АЕЦ “Козлодуй” и го продават по 400 лева в чужбина, след което ти казват да се ваксинираш.

Иде зима. Тъй като въглища и брикети не се предлагат, а и нафтата за отопление вече се облага като автомобилния дизел, повечето села ще умрат от студ без дърва за огрев. Тази есен обаче и те изчезнаха, а където ги има – струват по 120 лева за непълен кубик и нагоре. В същото време по пътищата към външните ни граници текат реки от натоварени с дърва камиони.

Българската гора буквално емигрира пред очите ни! Как тогава да вярваме на Зелената сделка?

Не знам дали това ново дъно на упадъка се дължи на заговора да я караме без парламент и без избрано правителство, но някак си съвпада и с четвъртата вълна на коронавируса, и с дълго отлаганите неадекватни мерки, и с окончателния отказ да се вярва на всеки звук, произнесен от политик. Всичко това се наслагва и мултиплицира.

Нацията ни е тежко болна от пълно недоверие. Има само едно лекарство – дайте на народа истински избирателни права, а не партийнолистовия фалшификат. Дайте му сам да си избира политиците поименно. Тогава той ще повярва и на тях, и на ваксините.