Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Още от долапа :)

Аз съм пушач. Заклет пушач. Пафкам по кутия на ден. Знам, че пушенето е вредно и, че всяка година от тютюнопушене умират милиони по света. Знам и, че то е заразно. Като пуша аз, "заразявам" още хора, които посягат към цигарите и стават пушачи. Знам също така, че като пуша до някой, който не пуши, той също се превръща в пушач - пасивен пушач. Това го знам не само аз, но и управниците на всяка една държава. Знаят го и от Световната здравна организация. Но какво правят за да спрат тази зараза и вреден навик? НИЩО... Цигарите се произвеждат и продават. Налагат някакви "мерки" за да накарат хората да не пушат. Снимки по кутиите, които не дават никакъв резултат. Кампании против посягането към цигарата. Налагане на убийствен акциз върху цената на цигарите. Ограничения за продажба на цигари на определено разстояние от училища. Забрана за пушене на обществени места. Забрана за пушене в закритите помещения в заведенията. Нещо, което струва едва левче, се продава за пет, като разликата - акциза, потъва някъде из бюджета на държавата.

Та... Малко се поувлякох с цигарите.

Ковид 19...

Заразен е. Ами то и с цигарите е така. От заразените с Ковид умира един, а от цигарите 5.

Но пък какви мерки приеха за борба с Ковида. Маски, страх, ограничения, затваряне на икономики, фалити, за други - печалби. И въпреки всичко - заразата си продължава, така както и с цигарите. Разлика - никаква.

Ковида е като цигарите. Колкото и да се пазиш от него, пак може да те застигне. Колкото и да си противник на пушенето, може да посегнеш към тях. Та те са навсякъде около теб. И Ковида е навсякъде.

Голяма част от заразените с Ковид оздравяват, но много малка част от "заразените" с тютюневия дим успяват да "оздравеят" от него. Години наред милиони умират от тютюнев дим.

Е, обяснете ми логиката.

От фейсбук