Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кандидат-президентската двойка проф. Анастас Герджиков и Невяна Митева
Кандидат-президентската двойка проф. Анастас Герджиков и Невяна Митева

 

След ГЕРБ и БЗНС даде подкрепата си за кандидата за президент

"Не очаквам извинение, след като вчера чух алогичен аргумент от него, защо е казал тези неща." Така коментира кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков изказването на опонента си Лозан Панов по време на приемане на подкрепата на БЗНС за кандидатурата си в битката за "Дондуков" 2.

Преди два дни се разпали спор между двамата кандидати, след като Панов заяви в интервю, че ректорът на СУ бил обвързан с ДПС. Последва искане за извинение за казаното, но днес вече Герджиков се е отказал от такова, след като Панов обясни тезата си. Професорът е свързан с партия "Новото време", която е ДПС в НДСВ, заяви Лозан Панов.

Николай Ненчев като председателят на БЗНС даде подкрепата на партията на проф. Герджиков в предстоящите избори.
Николай Ненчев като председателят на БЗНС даде подкрепата на партията на проф. Герджиков в предстоящите избори.

Проф. Герджиков коментира и слуховете за шеф на предизборния му щаб. Все още такъв няма, каза той пред медиите, като добави: "Слуховете в жълтите медии са силно преувеличени!" Той не очаква да загуби избиратели на ГЕРБ, след като често повтаря, че не е кандидат на партията, а само е подкрепен от нея. "Вярвам, че тези, които не са издигнали ще ни подкрепят нас, а тези, които са, може да ни подкрепят на втори тур", каза още ректорът на СУ.

Кандидатката за вицепрезидент Невяна Митева прие с благодарност подкрепата на БЗНС за предстоящия вот. "Като горда добруджанка няма как земеделската идея да е далеч от мен. Важното сега е хората да не чувстват тревожност в това време на кризи", каза тя.

"В лицето на проф. Герджиков видяхме не само мъдрост, но и силна и непоколебима воля за единство.Отправям призив към всички партии, определящи себе си като десни, да се обединят около кандидатурата на му", каза председателят на БЗНС и бивш министър на отбраната Николай Ненчев.

Той подчерта, че подкрепата за кандидат-президентската двойка е безусловна. Добре познавал Невяна Митева, с която работили заедно в Министерството на отбраната, където тя е била главен експерт “Двустранно сътрудничество и регионални инициативи”.