Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Намерени са още останки от брокерката Бахлова и проектилът, с който е застреляна Брокерката Теодора Бахлова. Снимка:Фейсбук

Открит е и електрическият трион, с който е нарязан 28-годишният Юмер Мехмед

Няколко кости, зъб и проектилът, с който е била застреляна брокерката Теодора Бахлова, са били открити в градската канализация, като е изпълзвана специална техника, съобщиха на извънреден брифинг полицията и прокуратурата в Бургас.

ДНК-експертиза на костите е потвърдила самоличността на жертвата. Намерен е и електрическият трион, с който е било разрязано тялото на убития Юмер Мехмед. И за двете екзекуции обвиняем е 56-годишният предприемач от Бургас Станимир Рагевски.

За вещно укривателство пък е обвинен неговият авер Деян Дичев-Готвача. Разследващи са достигнали и до сим карта, с която са били провеждани разговори единствено с жертвите Бахлова и Юмер. Тя е била активна от 3 г.,съобщи директорът на ОД МВР Бургас ст.комисар Калоян Калоянов.

„На междуетажна площадка в жилището на Деян Дичев е открита електрическата част на саблен трион. Вътре в пластмасовата част на инструмента е намерена тъкан, която след ДНК –експертиза е установено, че е на убития Юмер Мехмед. Нож, който съответства на марката на този инструмент, е намерен в автомобила на Рагевски. Предстои да установим съотвствието му с намерения инструмент. По наше убеждение ще бъде съответен на този инструмент“, обясни окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев.

Според прокуратурата всички събрани до момента доказателства за убийството на брокерката Бахлова сочели, че се касае за спор с имуществен характер. Жертвата е търсела пари или други движими и недвижими вещи от Рагевски. И то настойчиво, коментира наблюдаващият прокурор по делото Георги Маринчев.

Макар на този етап да няма признания за убийствата, за нас са изяснени мотивите - обещания за обезвъзмездяване, които не са изпълнени, допълни ст.комисар Калоянов.

Прокурор Чинев заяви, че в момента се извършва обстоен анализ и ако бъде преценено делата за двете убийства, по които обвиняем е Рагевски, ще бъдат обединени. Много вероятна е и промяна в квалификацията на обвиненията, казаха от прокуратурата. Ако счетем, че обвиненията трябва да бъдат променени в по-тежки или съучастие /на Деян Дичев – б.а./, нямайте съмнение, че ще го сторим, каза прокурор Чинев.

Стана ясно още, че Деян Дичев-Готвача е участвал и в укриването на трупа на Бахлова. За това му деяние са отделени материали и изпратени по компетентност в районния съд. Там вече има дело срещу Дичев за укриване на останките от убития Юмер. Той бе застрелян на 4 август т.г. Брокерката Бахова пък изчезна на 29 октомври м.г., след като излязла от дома на майка си за среща. Разследващи смятат, че тя е застрляна същия ден.