Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Огнян Минчев СНИМКА: Архив
Огнян Минчев СНИМКА: Архив

България е страна, за която се твърди, че е част от западната демократична общност - член на НАТО и ЕС, но истината по въпроса е, че българската енергетика, българската олигархична мафия и голямата част от политическата класа имат преки и неумолими зависимости от Москва. Ако някой се съмнява в това твърдение, нека обърне поглед към арогантния символ на унищожената през 1944-та българска държава - МОЧА в центъра на София.

Претенцията на руското посолство да придобие собствеността върху земята и монумента е само нов етап във великодържавната арогантност, с която Кремъл третира България като легитимна (!!!) своя плячка веднъж и завинаги. Няма да можем да се освободим от МОЧА. Дори да се намери смел и независим политик в официална роля, който да вземе решение за преместването на монумента в парка на тоталитарните артефакти, Москва притежава достатъчно лостове за натиск и изнудване, за да предотврати изпълнението на това решение. Ще скочат русофили, комунисти, мутри и олигарси за да осуетят преместването на МОЧА.

Затова минимумът, който сме длъжни да поддържаме като обществено мнение с достойнство е да държим статута и неуместността от присъствието на този монумент непрекъснато във фокуса на публичния дебат. В настоящата ситуация е необходимо да се инициира петиция против всяко променяне статута на Княжевската градина и мрачния артефакт върху нея в полза на руските претенции за смяна на собствеността. Протестни демонстрации и публични инициативи в това пространство са също добре дошли. ... Ако на Фандъкова пак не й заповядат да наложи забрана за достъп... Защото ние продължаваме да бъдем под тяхната власт.

От фейсбук