Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Не сме си изпускали нервите! Всичко, което сме казвали, е осъзнато Тошко Йорданов СНИМКА: Архив

Появата на нов политически субект е прекрасно за страната, така Йорданов коментира участието на "Продължаваме промяната" на предстоящите избори.

Според него обаче е притеснително изявлението, че те биха работили с ГЕРБ, ако ГЕРБ се промени.

Не сме си изпускали нервите, всичко което сме казвали е осъзнато, не е емоционален ход. Така Тошко Йорданов коментира въпроса, дали е от партията му не са били прекалено нервни, предаде darikradio.bg.

Той обясни, че най-големият шок за него е била промяната в позицията на Демократична България. Оказа се, че те за две седмици са си променили мнението и атакуваха Николай Василев, допълни той.

Има известни съмнения, че от Плана за възстановаване и развитие, който не влезе в парламента, някой е имал идея за отклоняване на пари към определени хора, посочи Тошко Йорданов, като каза, че това са спекулации и подозрения. 

Говорейки за провала за съставяне на кабинет в последния парламент Йорданов каза, че Христо Иванов в прав текст е поискал да одобрява всеки член на кабинета.

Персонална отговорност за несъставяне на кабинета има Христо Иванов, а медийната група около Прокопиев го обърна като наша вина, каза още Йорданов.

По друг начин ще работим с медиите, поведението ни ще е различно и ще се опитаме да постъпим правилно при новата ситуация.

Като персонална грешка Тошко Йорданов определи, че не са разказвали на хората, какво се е случвало в парламента.

В ефира на Дарик Йорданов каза, че се извинява на избирателите, че не са успели да разкажат какво се случва в парламента, той се извини и на останалите партии, че няма да правят договорки и не работят по техния си начин и, че не играят като тях.

Каквото и да се случи ние трябва да проявим смирение и копромиси, за да има стабилно управление, посочи още той.

Тошко Йорданов коментира и случая с Петър Илиев и разкритията за това, че в негов труд са открити откъси от труд на друг учен.

Според него и двамата нови кандидати за президентския пост, ще ядат оглушителен бой на предстоящите избори от президента Радев.