Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

К'ва криза бе, к'ви пет лева? 21 партии и шест инициативни комитета ще участват в президентските избори на 23 октомври за Дундурков 2. А по време на голямото имане през 2006 г. бяха всичко на всичко 7 мераклии. Единственото обяснение е, че участието в политиката е най-сигурната антикризисна мярка. No comment!
ЦИК препоръчва на БФС да промени датите на футболните срещи от "А" и "Б" група в деня за размисъл и за двата тура на изборите. Не съм съгласен и няма обективни причини. При футболните фенове мисълта, ако изобщо я има, се възвръща след изтрезняването, а, както е известно, денят за размисъл на избирателите в България настъпва след, а не преди изборите. Така че да си ритат топката на воля. Ние пак ще изберем не когото трябва.
Голяма драма в българската демокрация. Единната народна партия (ЕНП) се разцепила и станала двойна (ДНП). От едната страна - Мария Капон, от другата - Елеонора Николова. По средата - Касим Зел. Партията заприличала на песента "Полегнала е Тодора за всички, които я пожелаха". Очевидци от спирката твърдят, че отцепниците останали в задната част на автобуса.
Бойко Борисов жив да го ожалиш. Не останало за него да направи първа копка, завалията. Че от какво се оплаква? Чалъмът е някой преди теб да я направи, а ти да режеш лентичките. А кака Пена от нивата вика: "Я ела да видиш що има за копанье. Ама лошото е, че политиците правят първите копки, а ние - всички останали."
По въпроса за копаенето Бойко да се учи от сините. Тъкмо стигнат дъното и си мислиш, че повече няма накъде и някой грабне лопатата и започва да копае надолу. Разгеле, че по въпроса в София се разбраха в последния момент. Но за в бъдеще той всъщност пак ще се окаже предпоследен, помнете ми дописката.
От стенограмата на последното министерско заседание най ми хареса това за римските пътища. "Римляните първото, което са направили тук, пътят, най-хубаво се вижда - с белите плочи отдолу. И там, където са минали и са направили пътища, до ден днешен около тях има градове, проспериращи и казват "Тук преминава римският път", обръща се премиерът към министрите си. Ave Cesar, готовите да гласуват за теб те поздравяват! Обаче, memento mori!
Първанов си търси място под БПС (Българското политическо слънце). А както е известно, за социалистите то винаги изгрява от изток. Щял да прави нашенски ПАСОК. Нещо като ГДЕ, щото АБВ вече нещо малко не важи. Проблемът е, че при комшиите падна такова голямо ляво лапане, че цяла Евроевропа изви на умряло. Първанов отрича и вика, че това за ПАСОК го измислил някой, който скоро се върнал от Гърция, и добавя "сетете се кой". Ами сещам се, като гледам лъчезарния загар на Станишев. По-твърд намек от това, здраве му кажи.
Чакам ВАС да се произнесе за "Лукойл". Но каквото и да реши, все ще е хубаво. За когото трябва. Както вече писах - и държавата морално сита, и рафинерията финансово цяла.