Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Търговия с Bitcoin: Всичко, което трябва да знаете

Няма ден, в който биткойнът да не е в заглавията на вестниците. Но ако не сте търговец или ентусиаст на криптовалути, със сигурност не сте чували за него.

И така, каква е голямата работа с биткойн и защо трябва да се интересувате от него? Повечето го смятат за бъдещето на финансите, но въпреки това той може да окаже негативно влияние върху наличните парични средства.

Спорно е доколко ще повлияе на последните, но едно е сигурно: Въпреки дивите колебания в цената, биткойн ще остане постоянна част от основните медии за известно време напред.

Какво точно представлява търговията с биткойн?

Търговията с биткойни е начин за печелене на пари от колебанията в цените на криптовалутата. Докато конвенционалният метод е да се придобиват биткойни на борса, надявайки се, че стойността им ще се покачи с течение на времето, криптотърговците постепенно използват суапове, за да залагат както на покачване, така и на понижаване на цените - за да се възползват от високата степен на колебание на биткойна.

Договорите за разлика, като тези, предлагани от IG, ви позволяват да спекулирате с цената на биткойн. Този продукт ви позволява да печелите от ценовите промени и в двете посоки, без да притежавате базовите монети, което означава, че не трябва да се притеснявате за сигурността на всички биткойн токени, които държите.

Фактори, които трябва да вземете предвид

От съществено значение е да разберете основите на биткойн, когато тепърва започвате. С биткойн можете да извършвате финансови транзакции по съвсем нов начин.

В резултат на това, преди да се ангажирате с каквато и да е значителна транзакция, включваща биткойн, трябва да се образовате. Когато става въпрос за биткойн, трябва да полагате точно толкова грижи, колкото и при всеки друг цифров актив.

Защита на портфейла ви

Вашият портфейл, точно както в реалния живот, трябва да бъде в безопасност. С биткойн имате пълен контрол върху парите си и можете да ги изпращате където пожелаете. По същия начин тези фантастични качества се придружават от изключителни проблеми със сигурността.

От друга страна, биткойн може да даде изключително висока степен на сигурност, ако се използва по подходящ начин. Винаги имайте предвид, че трябва да подсигурите финансите си, като следвате разумни практики.

Стойността на биткойн се променя постоянно

Като се има предвид, че икономиката на биткойн е нова, стойността му може да се повиши или да спадне неочаквано за кратки периоди поради неговата новост и неликвидните пазари. Понастоящем не е добра идея да съхранявате парите си в биткойн.

Криптовалути като биткойн са изключително рискови, така че не влагайте в тях трудно спечелените си пари. Много доставчици на услуги ще могат да конвертират плащанията, извършени в биткойн, в националната ви валута.

Биткойн не е напълно частен

За да осигурите неприкосновеността на личния си живот с биткойн, ще трябва да положите известен труд. Всички транзакции с биткойн се съхраняват постоянно и открито в блокчейна, което позволява на всеки да види сумата и транзакциите на всеки биткойн портфейл.

Въпреки това, докато не бъдат предоставени данни чрез транзакция или други обстоятелства, потребителят зад даден адрес остава анонимен. Една от причините, поради които биткойн адресите трябва да се използват само веднъж, е именно тази. Винаги имайте предвид, че трябва да спазвате подходящи мерки за сигурност и поверителност.