Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Тошко Йорданов и Виктория Василева внесоха 3700 подписа за регистрацията на ИТН за парламентарните избори.
Тошко Йорданов и Виктория Василева внесоха 3700 подписа за регистрацията на ИТН за парламентарните избори.

От Лиляна Клисурова

В следващия парламент с ДПС и ГЕРБ е абсурдно да имаме каквито и да било взаимоотношения, контакти или подкрепа. С всички останали, които влязат, особено що се отнася до "Демократична България" и, предполагам, че ще влязат новата формация, логично е да бъдем партньори, защото целите ни са едни и същи. Това заяви зам.-шефът на "Има такъв народ" Тошко Йорданов, след като заедно с Виктория Василева внесоха в ЦИК 3700 подписа за регистрация за парламентарните избори.

Въпросът е дали ще има разум, защото в миналия парламент нямаше, допълни той.

Появата на нови политически формации е нещо прекрасно, това е демокрацията и как може някой да се страхува от това, отговори Йорданов на въпрос дали ИТН се бои от "Продължаваме промяната".

На въпрос за искането на Петков и Василев за почтеност и за искането им всички партии да приемат техните условия, Йорданов обясни: Достатъчно сте паметливи, за да знаете, че много често, всъщност всички партии без нас, говорят преди избори едни неща, а след това правят други. Така че, когато дойде реалността след изборите, тогава всички ще трябва да се съобразим с нея. Но ние, като тях, не бихме разговаряли с ГЕРБ и ДПС.

А по повод заканите на Асен Василев да съди Йорданов за обиди и за думите му от парламентарната трибуна, зам.-шефът на ИТН отговори: Бих го помолил да прочете чл. 69 от конституцията.