Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

"Чудя се кой умник измисли този цирк вчера със срещата на военните с жената на загиналия пилот Валентин Терзиев и тя да се предава директно? Най-вероятно е политическият кабинет на министъра. Да изтипосаш генерали и да ги подложиш на подобно унижение! А жената е в правото си да търси справедливост", коментира бившият военен министър Красимир Каракачанов случая със загиналия ни военен пилот, пред БНТ в предаването "Говори сега".

Каракачанов е категоричен, че за смъртта на пилота няма виновни и никой не трябва да си подава оставката. Смята, че наистина причината е загубата на пространствена ориентация. "Нямам причини да харесвам служебното правителство, но няма нужда се подават оставки. Случват се такива неща, а ние все искаме да има някой обесен, разпран, оплют. Това е военна професия, не е балет", допълни ексминистърът. 

Той коментира и смъртта на тримата наши бивши военни пилоти в Кот д'Ивоар, като обясни, че много български пилоти работят като обучаващи в африкански държави. Не вярва нашите пилоти да са участвали в бойни действия, а по-скоро са изпълнявали транспортна или разузнавателна мисия, наети от частна фирма да обучават местните пилоти. 

Даде пример и с много българи, които още от началото на 90-те години служат в чуждестранни военни легиони, вид частни армии като Френския легион.