Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Цветан Цветанов СНИМКА: "Републиканци за България"
Цветан Цветанов СНИМКА: "Републиканци за България"

До броени дни ПП "Републиканци за България" ще обявят решението си как ще се явят на предстоящия парламентарен вот. Председателят на партията Цветан Цветанов подчерта в предаването "12+3" по БНР, че Републиканци за България принадлежи твърдо към десния политически спектър и че с тревога гледат към силното разединение на десницата, което води до нейното обезличаване.

"Търсим диалог със съмишленици, за да не участваме в нарушаването на политическата координатна система, както се предлага от някои за разбиването на ляво - център - дясно".

"В момента политическата обстановка ни дава основание да смятаме, че повечето парламентарно представени партии и новите проекти разчитат на емоциите, отрицанието, на безпринципното привличане на електорат. Обезпокоени сме от имитацията на реформи. Притеснени сме от това да не се превърне в имитация на промяна с цел облагодетелстване на определени кръгове. За нас е важно, когато участваш в политическия живот на страната, да излизаш с ясни тези, с лица. Нека има сблъсък на идеи и да се очертава по-сериозен хоризонт за страната ни", допълни Цветан Цветанов.

Той поясни, че от Републиканци за България ще търсят приоритети, които да обединят всички - демографска криза, електронно управление и др.

"Искаме да запазим данъчната политика, да подкрепим бизнеса, да се възползваме от европейската солидарност", категоричен е председателят на Републиканци за България.

Според него работата на 45-ия и на 46-ия парламент е показала делигитимация на парламентаризма.

"Всичко се правеше само на принципа на отрицанието, не се изведоха основни теми, с които да се търси какво може да обедини политическите формации", коментира още Цветанов.