Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Настимир Ананиев  СНИМКА: "24 часа"/Архив
Настимир Ананиев СНИМКА: "24 часа"/Архив

Кирил Петков и Асен Василев ще подпишат споразумение с партия "Волт", като един от мандатоносителите, с които проектът им "Продължаваме промяната" да се яви на изборите на 14 ноември. Това стана ясно от интервю на председателя на "Волт" Настимир Ананиев пред БНР.

„Ние сме пред подписването на споразумение, което да осигури явяването на коалицията „Продължаваме промяната“, каза Ананиев и обясни, че разговорите с бившите двама министри са започнали през уикенда.

Той вижда „страшно много съвпадения“ между това, което "Волт" иска да направи и чутото на пресконференцията вчера, на която официално бе представен проектът на Петков и Василев.

„Всеки политик казва – вярвайте ми. Политиците на прехода скъсаха това доверие между граждани и политици. Кирил и Асен искат да върнат това доверие“, каза още Ананиев. Според него скандалът с "купуването на "Еко гласност" се подхранва от хора от БСП".

Припомняме, че Настимир Ананиев бе депутат в 43-ото НС от квотата на "Реформаторския блок". Преди да оглави "Волт" той бе сред учредителите на Движение България на гражданите на Меглена Кунева. След това се присъедини към хората на Мая Манолова. Преди дни "Волт" обяви, че напуска "Изправи се, БГ! Ние идваме", а оттам контрираха, че партия на Ананиев никога не им е била член.