Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

КИРИЛ ДОБРЕВ
КИРИЛ ДОБРЕВ

БСП има свой кандидат за президент на България и това е Румен Радев, категоричен е Кирил Добрев. Така той коментира факатът, че в партията ще текат номинации до 26 септември.

"Имаме свой кандидат за президент. Това е двойката Румен Радев-Илиана Йотова. Борисов и Нинова са като близнаци в начина, по който говорят. Затова хората не гласуват за тях. Имаме кандидат още с решението на партията на 17 април 2021 година. То е на Националния съвет. И още 20 кампании да има, най-много номинации ще има Румен Радев. С всички разговори, които съм водил, тази работа са е свършили отдавна. Кой е по-по най в БСП. Тука няма да има изненади в резултата. Няма да има други предложения, които да получат повече номинации.", заяви Добрев пред "Тази неделя".

Той обясни и как е протекла номицията на Радев през 2016 година. 

"През 2016 г. много по-рано извървяхме този път. Най-много номинации имаше Мая Манолова, след това беше Румен Радев. И националния съвет взе решение да е Радев. Сега през април отново гласува и номинира Радев-Йотова", каза Добрев.

Отправи и съвет към ГЕРБ кой да е техен кандидат. 

"Щях да издигна силно партиен кандидат, който да може да мотивира избирателите. Той трябва да събере избирателите на ГЕРБ. Изключително силно ангажирано ядро и силна периферия. Или ще е много добре познато лице или ще е някои от техните кметове", заяви Радев.

Той е категоричен, че няма връзка между БСП и новият политически проект на Кирил Петков и Асен Василев. 

"Те са продукт, че трите партии на промяната се скараха в парламента и оставиха една ниша от около 1,5 млн - каза Добрев. - Двамата са изключително флексабилни. Напипаха тази ниша и искат да съберат тези гласове. Ако тези хора получат висок резултат виновни ще са са ГЕРБ и БСП. С критиките си към неродения им проект. ГЕРБ се усетиха и спряха, но ние продължаваме. Не ги познавам. Нямам представа кой стои зад техния проект. Ако е Прокопиев, защо търсят "Екогласност"? Ако Радев искаше да има партия, щеше да я направи още преди няколко месеца. Тази партия щеше да е спечелила изнорите и да е направила правителство. Радев е на гребена на вълната и каквото иска да направи, ще успее."

Според него БСП няма лидерски проблем. Нещата в партията са много по-дълбоки. 

"Нинова стана абсолютен лидер. Тя е като афиркански президент - народът му или бяга, или стои със страхопочитание пред насочения автомат на лидера. Тя ще стои пожизнено там или докато не си тръгне сама. Имаме шансове да бъде втори, но и да станем четвърти. Преди всички избори се караме с потенциалните си партньори. Ето сега с Киро и Асен. Винаги съм си мислел, че Харвард и Сорбоната могат да намерят да общ език", завърши Добрев.