Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Брокерката Теодора Бахлова. Снимка:Фейсбук
Брокерката Теодора Бахлова. Снимка:Фейсбук

Християна Радоева още не може да погребе майка си, нито да извади смъртен акт - няма ги всички останки от тялото

Спор за няколко апетитни имота в курорта Лозенец край Царево е сред една от версии за бруталното убийство на брокерката Теодора Бахлова от Бургас. Според дъщеря й Християна Радоева Теодора е настоявала пред бившия си бизнеспартньор Станимир Рагевски, впоследствие обвинен за нейното убийство, да й прехвърли три апартамента от сграда, построена в Лозенец.

Сградата е била вдигната от Рагевски и негов партньор с малко име Ангел от Бургас преди повече от 10 г. Тогава Теодора им заела сериозна сума пари, но така и не получила обещаните морски имоти.

Дали това е точно така и този ли е бил спорът, който се е оказал фатален за 47-годишната брокерка, ще установи разследването, което вече е в доста напреднала фаза, довериха източници на "24 часа". Криминалисти обаче са категорични, че Бахлова е убита заради неуредени финансови отношения.

Пред „24 часа“ дъщеря й Християна разказа, че с майка си са обсъждали темата за апартаментите, а в лаптопа на Теодора имало информация и скици на въпросния имот в Лозенец.

„Мама искаше тези апартаменти да бъдат прехвърлени на мен. Станимир уж обещал да съдейства, защото съдружникът му бил против. През цялото време се правеше  на добрия самарянин“, разказа младата жена. Тя е съкрушена от бруталното убийство на майка си и от първия ден на изчезването й алармира институциите да се задействат.

Съсипана е и нейната баба Стоянка – майка на Теодора. От близо 2 г възрастната жена е в Дом за стари хора, но когато миналата година Теодора се върнала от Англия, Стоянка се прибрала при нея в Бургас за няколко месеца. След изчезването на Теодора на 29 октомври м.г. старицата отново отишла в дома.

„Не съм я оставяла без грижи, понякога ходя по два пъти на ден при нея. Нося й храна, а когато мога й давам и пари. Можете да попитате ръководството на дома“, казва внучката Християна. Тя все още не може да погребе майка си, нито да се сдобие със смъртен акт, тъй като не всички останки от разчлененото тяло на брокерката са открити.

Торсът и ръцете на убитата бяха намерени в Гробищния парк на Бургас. Те били заровени на около 50 см. в алея между два гроба в пуст парцел. След тази находка, потвърдена от ДНК-експертиза,  от полицията и прокуратурата обявиха, че Бахлова е била застреляна още в деня на изчезването си, след което тялото е разчленено и пъхнато в бидон с киселина. То е престояло така над 3 месеца, а после останките са били разпръснати и заровени на различни места.

Според източници на 24 часа Теодора Бахлова е застреляна със същото оръжие, с което на 4 август т.г. е убит 28-годишният Юмер Мехмед от разбитата банда на Митьо Очите.

За неговото убийство също е обвинен Станимир Рагевски. Мотив за екзекуцията отново е финансов – Юмер е настоявал да получи голяма сума пари от Рагевски, казаха запознати. С обвинение, но само за укривателство, е Диян Дичев-Готвача, който помогнал на Рагевски да се отърве от двете тела.