Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Депутатът от БСП Александър Симов СНИМКА: Архив
Депутатът от БСП Александър Симов СНИМКА: Архив

Т. нар. партии на протеста се провалиха в това да дадат алтернатива на модела на Бойко Борисов. Провалиха се в това да си говорят една с друга и да потърсят общото. Никой днес не говори за изчегъртване на ГЕРБ, ние се занимаваме само с вътрешно-парламентарната кухня и кой кого е нарекъл предател. С тази атмосфера парламентът опасно прилича на психиатрия, останала без лекарства.

Този коментар направи Александър Симов пред Георги Любенов в "Денят започва" по БНТ.

В рамките на този психиатричен парламент БСП показа, че е партията, която търси диалога и се опитва да направи така, че всички извън ГЕРБ и ДПС да седнат и да говорят не за това, което ги разделя, а къде са общите теми, по които може да се направи нещо. Но срещу нас конфронтация, неразбиране и явна политизация на тези процеси, каза още Симов.

БСП не се страхува от евентуален бъдещ политически проект около Кирил Петков и Асен Василев, обясни соцдепутатът. Не е интрига и водене на война срещу президента да попиташ дали той стои зад такъв проект, коментира той. И допълни, че към момента го задоволява отговорът на държавния глава, че не е той човекът, който ще предаде левите хора в България.

Но ще следим дали не се оформя поредният политически балон, допълни Симов. Запитан дали е възможно БСП да подкрепи друг кандидат за президент, а не Радев, той отговори: Не виждам такива условия, не виждам как ще стане това, имаме решение за подкрепа на Радев и не виждам какво може да ни накара да седнем да го преоценим.

Той определи като интрига спрягането на името на Янаки Стоилов за кандидат-президент на БСП.

Зам.-шефката на БСП Ирена Анастасова
Зам.-шефката на БСП Ирена Анастасова

На политическия хоризонт се появяваха метеори или звезди и залязваха. Ние сме партия на 130 г и не треперим от такива политически проекти, коментира зам.-шефката на БСП Ирена Анастасова.

Не мисля, че БСП би трябвало да се притеснява от подобен проект - ако гледаме биографиите и действията на хората, които се говори, че ще правят тази партия - те не са леви хора, допълни тя.