Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Румен Радев с монахини в Раковски. Снимки и видео: Авторът
Румен Радев с монахини в Раковски. Снимки и видео: Авторът

 

- Ново служебно правителство не стои на дневен ред

- Ясно защо е дошъл - агитация, коментираха католици в Раковски

Реверанс към левите направи президентът Румен Радев, след като поднесе цветя пред статуята на дева Мария в храма "Пресвето сърце Исусово" в Раковски.

"Що се отнася до тревогите на левите хора в България, които се опасяват да не бъде предадена тяхната надежда, ще им кажа: "Не аз съм човекът, който ще ви предаде", заяви той.

По думите му парламентът трябва да гласува актуализацията на бюджета, за да не остави българите без средства. Той повтори, че ще покани ЦИК на среща, за да видят могат ли изборите да се организират 2 в 1. Попитан притеснява ли се двата вота да бъдат заедно, Радев отговори: "Трябва да се организират по такъв начин, че българските граждани да упражнят честно правото си на глас".

На въпрос кога ще е датата на парламентарните избори, той отвърна, че "трябва да видим как Народното събрание ще гласува бюджета.

"Темата за ново служебно правителство не стои на дневен ред, очакваме парламентът да си свърши работата", допълни Радев.

Попитан ще търси ли нови министри на икономиката и на финансите, след като имената на сегашните Кирил Петков и Асен Василев се спрягат за нов политически проект, президентът каза, че ако двамата искат да бъдат полезни за обществото, те не трябва да създават просто поредния партиен проект, а трябва да следват една по-широка философия, отворена към цялото общество. Защото има вълна за промяна, но никоя партия не може да монополизира надеждите на българите. Добре е нашата политическа система да постигне стабилитет от 3-ия опит", посочи Радев.

Той отказа да коментира думите на Бойко Борисов, който го обвини в диктатура и разединение на нацията. "Единствените думи на Борисов, които ще имат значение са тези, които ще произнесе пред следващия главен прокурор", отсече Радев.

В Раковски бе посрещнат от свещеника Младен Плачков. Президентът влезе в храма и изслуша молитва, която католиците произнесоха.

"Ясна е целта на визитата му - предизборна агитация. Той не идва да се моли в нашата църква", коментираха католици, които наблюдаваха отвън.