Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Мая Манолова СНИМКА: Архив
Мая Манолова СНИМКА: Архив

Абсолютна безотговорност е, че най-вероятно отново няма да се състави правителство и че отново ще ходим на избори. Съвсем справедлив е гневът на хората и разочарованието от всички в парламента, пише в началото на пост във фейсбук на председателя на парламентарната група на "Изправи се БГ! Ние идваме!" Мая Манолова.

"Но от Изправи се направихме всичко възможно, за да има кабинет на промяната. Макар и най-малката група, от която мнозинство не зависи, положихме всички усилия, за да избегнем ходенето на избори след избори. Ние постове не искахме, отказахме се и от ръководните места в парламентарните комисии, участваме във всички видове разговори и сме диалогични по отношение на важните за нас приоритети за доходи, съдебна реформа, подкрепа на обикновените хора.

Но това не значи подкрепа на каквото и да е. Ние бяхме ясни преди изборите и запазихме позицията си - управление без ГЕРБ и без ДПС - явно или тайно. Не може да има управление на промяната, което зависи от гласовете на ДПС в парламента. А кабинет на ИТН щеше да зависи именно от тях. Не може кабинет с хора, зад които прозира дългата ръка на ДПС. Не може да се договориш да дадеш двете най-ресурсни комисии в парламента именно на ДПС и още 4 комисии на ГЕРБ. Ето това би било предателство.

Сега вероятно отиваме отново на избори. И ние ще продължим да се борим за това, за което се борим досега - Мутрите вън! Промяна и край на едноличния модел, край на приятелските кръгове на ГЕРБ и на ДПС. Ще се борим за подкрепа на обикновените хора срещу бирници и монополисти, ще се борим за по-високи доходи и за важните за хората неща, за които партиите нехаят.

Затова нови избори или не, актуализацията на бюджета трябва да се случи и тя да включва повишаване на пенсиите за всички, подкрепа за малкия бизнес, за земеделските производители, за младите семейства. Това трябва да стане сега. А наесен ще се борим да сложим край на задкулисието, но и на безотговорността, която разиграва цяла България заради прищевки", гласи неговото продължение.