Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред младежите на ГЕРБ
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред младежите на ГЕРБ

Границата ни се пази с дипломация. Ако не можете, ме потърсете, ще ви свърша пак работа

С пенсиите трябва да има и повишаване на данъците, смята лидерът на ГЕРБ

"В голяма част от младежите ни аз съм убеден в техните възможности. Виждам и еврокомисаря и евродепутати. Не може ли да се промени устава тези, които имат малки бебета да ги броим и за младежи. Когато потърся Ангелов, все къпе бебето, подстригва го. Вълчев и той все с бебето плаче. Те възрастни ли са или младежи", пошегува се в началото своето изказване Бойко Борисов пред младежите на ГЕРБ, които проведоха избор за свое ново ръководство.

"Яд ги е, че не могат да са като нас. Уважаемата от мен, сив кардинал Мария Капон за мен говори за диктатор. Как ще се разхождате по София, ако има диктатура. Сега има истински диктат към нашите членове и симпатизанти. Те не са ли българи, какво ви пречат. Сревновавайте се с тях, победете ги.

И на последните избори ГЕРБ е първа в България и един процент го броиха 3 дни. Не машините са проблем. От машината до софтуера е проблем - флашките. И въпреки всичко ГЕРБ е първа. Стигна се до парадокса партията, която върви надолу БСП да държи мандата. След като всички им отказаха те продължават да държат мандата. Щели да водят разговори? С кого? Или искат да разиграят нов план на задкулисието, ако са купили депутати. В петък г-н Трифонов обясни колко прозрачно вървят преговорите. Преговори се правят официално. Иначе няма лошо да си ходите на гости.

Още през май предупредих, че няма да има правителства, докато диктаторът Радев не бъде преизбран. Изборите трябва да бъдат направени от вътрешния служебен министър и служебното правителство на Румен Радев. Тук са впрегнати социологическите агенции", каза Борисов и попита в кой сектор служебният кабинет се е справил добре.

Според него учениците трябва да започнат учебната година присъствено. "Това, че проспахте месеци наред и не ваксинирахте, не са виновни сега децата и родителите, които да си стоят вкъщи и да ги гледат", каза още той и добави, че правителството на ГЕРБ е понасяло множество критики по време на пандемията..

"Защо всички сега са с маски, г-н Кацаров? Защо сега ни запушвате устите?", обърна се той къ здравния министър.

"Коя разумна държава ще повежда избор след избор, ще харчи по половин милиард лева. Не им трябва актуализаци за избори. Слагат отново напред пенсионерите. Уж актуализацията е заради пенсиите. Бъдете отговорсни. Всички, които подкрепят този бюджет трябва да променят и данъка. Иначе не е честно. Само след 5-6 месеца парите ще свършат и няма да има пари пенсионерите. Такова повишение върви с повишение и на данъците. ГЕРБ е консервативна партия и прави еднократни харчове. Когато правиш такива дългосрочни действия, трябва да кажеш кой ще носи отговорност после, защото после един ще хване за Канада, друг за Англия и пак ще стане когато след Орешарски дойдохме да управляваме и заварихме фалиралата КТБ", каза лидерът на ГЕРБ.

Той разкритикува и исканията на служебния кабинет за допълнителни средства в актуализирания бюджет за помощ по южната ни граница. "Направих среща във Варна между ЕС и турския президент Ердоган и започна споразумение между ЕС и Турция за милиарди евро, за да може Турция да бъде преграда пред целияв ЕС. Това е моделът Борисов. Кой е техният модел? Дайте да вдигнем пенсиите, а после да дойдат други да го платят. Ще го платим. Милиса ни пенсионерите, ама не е честно. Кажете как това ще се изпълнява дългосрочно", каза още Борисов.

Според него границата ни не се пази с армия, а с дипломация. "Ще я опазиш с Анкара, с Брюксел, с дипломация. Ако не можете, потърсете ме ще ви свърша пак работа. Ще го направя за Българите, не за вас. Вие нищо не заслужавате!", каза още Борисов.

Не може да гледаме равнодушно как умират хора от война, в която и ние сме участвали с контингенти. За месец за два това трябва да се случи. Това е европеецът, това е евроатлантикът. Само да не прозвуча като Цецо републиканецът. Това сме младите хора. Милеем за човешкия живот. Това са 

"Ред в хаоса" няма как да се създаде, коментира още Борисов и обясни, че вече има идея за следващия слоган за парламентарни избори ще е "По-силни от хаоса". "Това означава, че всички политически партии тряба да станем по-силни от хаоса. Егото си го начесахте. Говорихте по мен, по партията", каза той.