Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Служебният министър на финансите Асен Василев
Служебният министър на финансите Асен Василев

Асен Василев може да участва в политически проект, но едва след като престане да е министър. Това стана ясно от изказването му пред журналисти в парламента.

От няколко дни сред медии и политици се завъртя версията, че финансовият министър Асен Василев и колегата му икономически министър Кирил Петков подготвят политически проект, с който да се явят на изборите. Андрей Райчев, който е сред авторитетните и информирани “политически инженери” у нас пък, потвърди публично в четвъртък пред bTV, че Василев и Петков ще са двигатели на нова партия.

Пред журналисти Василев нито потвърди, нито отрече дали с Петков наистина подготвят свой политически проект.

"Най-важното в момента е, че актуализацията на бюджета мина първо четене. Всичко друго няма отношение към работата, която върша като финансов министър", каза Василев.

"Честно казано в момента единственото, в което участваме е служебния кабинет. Той  е деполитизиран и трябва да остане такъв. Докато не си свърша работата като финансов министър, няма да участвам в такъв проект", каза още той.

На въпрос дали би се отзовал на разговори за това да бъде министър в кабинет на БСП, той каза: За да работя в един кабинет и да се чувствам полезен, първо трябва да имаме обща визия по това как и каква финансова икономическа политика ще се провежда. Трябва да имам свобода в избор на екип. Кабинетът трябва да бъде сформиран с колеги, с които може да се работи и имаме обща визия. Не на последно място - не обичам телефонни обаждания, така че трябва да имам свобода на вземане на решения, каквато президентът ми предоставя. Това са условията, при които аз бих влязъл в какъвто и да е управленски формат.