Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Доц. Ангел Кунчев
Доц. Ангел Кунчев

От Тони Щилиянова

В пет града в страната - София, Пловдив, Варна, Бургас и Велико Търново, да се раздават бонуси срещу ваксинация  - такава организация се прави, съобщи в Бургас главният държавен здравен инспектор доц.Ангел Кунчев.

Бонусите ще бъдат под формата на ваучери за пазаруване, които ще се раздават в имунизационни пунктове пред големи вериги хипермаркети, обясни доц.Кунчев.

В момента той присъства на заседание на Областния щаб в Бургас, на който се дискутираше дали да се вземат  допълнителни мерки за ограничаване на ковид-заразата.

Според Кунчев два са основните проблема - ваксинация и доверие. „И допълни, че ако България можеше да постигне ваксинация 60-70% сега нямаше да бъде изправена пред такава вълна от заболели.

Едва 2-3 % от всички нови случаи, стигнали до болница, са имунизирани хора и то с много хронични заболявания и на възраст, сочели последните данни. От 131 починали в периода 17-23 август, 123 са неваксинирани. Тези с една  доза са 5, а с пълна имунизация - 3-ма души, съобщи още доц.Кунчев.

Главният здравен инспектор отново призова хората да не се осланят на информация за ваксините в социалните мрежи, а на научни данни, които идват от света.