Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Актуализацията на бюджета, която служебният кабинет предлага показва, че има нова джипка и тя се кара от Иво Прокопиев. Това заяви на излизане от президентството лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

"Според нашите експерти за пенсиите в сегашния бюджет има средства до края на годината. И могат да бъдат осигурени, но зад това нещо в проекта за бюджет има предвидени 1,2 млрд. лв. за извънредни непредвидени разходи, тоест празен чек по модела на ГЕРБ. Моделът е джипката и празен чек за раздаване от джипката. Явно има нова джипка зад тези 1,2 млрд. Ако досега Бойко беше в джипката, кой е в новата джипка? Нашето предположение е, че там е дългата ръка на една организирана олигархично-медийна НПО група, начело с Иво Прокопиев", каза Карадайъ.

Той излезе преждевременно час и половина след началото на съвета и обясни, че продължават разговорите с Радев.

"Още няма решение. Похвално е, че имайки предвид закона за КСНС, който казва, че на всеки 3 месеца тряба да се свиква съвет, след година и половина пандемия има извънредно заседание за COVID-19, а по същество се разглежда евентуална актуализация на предложен проектобюджет на служебен кабинет в НС. Малко мисля, че нещата придобиват друг вид", каза още председателят на ДПС.