Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

АСЕН ВАСИЛЕВ
АСЕН ВАСИЛЕВ

Ако отиваме към нови избори, а партиите наистина ги е грижа за хората, да го направят бързо, призова служебният министър на финансите 

Ако страната отива към нови избори, а партиите, които са парламентарно представени, наистина ги е грижа за хората, ще актуализират бързо бюджета. В противен случай, ще се окаже, че приходи има, но не могат да бъдат направени важни разходи, тъй като без актуализация не можем да надхвърлим разходните тавани. И то точно, когато тези разходи са повече от необходими.

Това каза в интервю за „24 часа“ служебният министър на финансите Асен Василев. Той е категоричен, че парите за пенсионерите вече са на кантар за септември и октомври, а за ноември със сигурност няма да има. Ако обаче актуализацията се случи, пенсиите могат да бъдат преизчислени още от 1 октомври средно с 12,5%.

Мярката 60/40, с която се подпомага бизнесът, няма да може да продължи, ще се забавят парите за медиците. И други плащания няма да могат да се случат точно когато има най-голяма нужда от тях, категоричен е още  Василев.

За какво още няма да има пари, ако парламентът не актуализира бързо държавния бюджет вижте във видеоинтервюто на финансовия министър

Цялото интервю четете утре във вестник "24 часа"