Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Татяна Дончева КАДЪР: БНТ
Татяна Дончева КАДЪР: БНТ

Договорките за третия мандат - със споразумение. Който отговаря за Слави Трифонов, да осигури подписа му

Aз с Тошко Йорданов официални срещи не съм имала. Срещали са се с Мая Манолова, и то само за да я натискат, защото поради приятелските им отношения, е длъжна да е с тях. Това заяви пред БНТ Татяна Дончева от "Изправи се БГ! Ние идваме!"

"Ние няма как да сме предали някого, ние в никакви отношения не сме с ИТН. Начинът, по който Тошко говори с квалификации, означава само липса на аргументи и нерви", заяви Дончева. 

Петър Илиев не е разрешаващ и определящ за нашето решение, каза още Дончева. 

"Има такъв народ" си представят, че те всичко знаят и те казват как. В такъв случай ти не можеш от позицията на 5-та политическа сила да кажеш как. Ние не сме длъжни да правим курс, семинар, особено, ако той има такова поведение", коментира Дончева разминаването в преговорите с партията на Слави Трифонов. 

Ние сме направили всичко възможно да вразумим някакви хора като малки деца. Трябва да се направи нужното да се постигне кабинет, който да изкара до другата пролет. Това спокойно можеше да е ИТН, но пречи тяхната самонадеяност, разбирането, че с никого няма да се съобразяват, но всички останали им дължат подкрепа, коментира още Дончева.

Договорките за третия мандат трябва да станат по класическия начин - със споразумение. Който отговаря за Слави Трифонов, трябва да му осигури подписа за това споразумение, смята тя. Разумното е да се направи кабинет с участие на всички политически сили, без ГЕРБ и ДПС, с хоризонт до следващата пролет. Смятам, че няма да има проблем, който и да е от трите партии да бъде мандатоносител, каза още Татяна Дончева.