Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Четири деца са причинили пожара, който избухна преди два дни в района на Велинград и заради който беше обявено частично бедствено положение, съобщи говорителят на полицията Мирослав Стоянов. Паралелно с предприетите действия по гасенето и ограничаване огъня, който вече е угасен, започнало и разследване как е бил предизвикан. За случая било образувано досъдебно производство под надзора на прокурор от Районната прокуратура в Пазарджик, териториално отделение-Велинград.

При проведените оперативни дейности полицейски служители установили, че пожарът е започнал от непредпазлива игра с кибрит в зоната на велинградския квартал „Анезица“.

Извършителите са едно момче и три момичета на възраст между 9 и 14 години, всичките жители на квартала. Открити са и свидетели на случилото се, които са дали показания.

За срок от 24 часа в ареста на Велинград са задържани две жени, на 40 и 49 години, които са оставили без надзор и достатъчна грижа подрастващите. Те са майка и баба на две от децата.

С тийнейджърите работят инспектор „Детска педагогическа стая“ и криминалисти. Щетите от разразилия се пожар са в процес на изясняване. Процесуалните действия по случая продължават под наблюдението на прокуратурата.