Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Слави Трифонов
Слави Трифонов

От "Демократична България" искат постове, въпреки че твърдят, че не искат. Това каза шоуменът и лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов по време на интервю, предавано на живо във фейсбук страницата му. Въпросите зад кадър задава Тошко Йорданов.

Според Слави ДБ или ще подкрепят това правителство, или няма да го подкрепят и ще носят своите последствия.

"Николай Василев имал общо със старото, трябва да е ново лице. Предлагаме Пламен Николов, той пък нямал опит. Цялото им поведение е такова, но смятам, че ги превръщаме в по-важни, отколкото са. Мисля, че Христо Иванов си слага по-голяма роля, отколкото има всъщност", каза още той.

Шоуменът определи бившата си кандидатура за премиер - Николай Василев, като изключително достоен човек с много качества.

"Когато почнахме да работим с него, установих, че той е много кадърен и морален човек. Дълго време работихме на базата на това, че имаме еднакви виждания как трябва да изглеждат българските участници в един кабинет - професионалисти с много сериозна подготовка като образование и качества", обясни Слави.

"Оттеглихме го, защото се създаде впечатление, че има някаква връзка с нещо старо и непочтено", продължи шоуменът.

"Някои хора, в случая Христо Иванов и ДБ, започнаха да казват, че само защото тогава в правителството е участвало ДПС, то Николай Василев е ДПС. По същия начин можем да кажем, че Христо Иванов е ГЕРБ, защото е участвал в правителството на Борисов като министър".

Слави Трифонов заяви, че суверенът е определил ДБ да бъдат четвърта политическа сила. "Има ясни условия в момента. Първата политическа сила прави правителство на малцинството и Христо Иванов има възможността или да го подкрепи, или да не го подкрепи. След това ще се случи това, което ще се случи", продължи лидерът на ИТН.

"Излязоха ли факти за Асен Василев и Кирил Петков - излязоха факти. Независимо дали ти харесва или не ти харесва, излязоха факти. Не искаха да редят кабинет, и изведнъж той излиза без да е казал или да се е обадил, да е търсил някакво партньорство и чете декларация в парламента. И казва "аз предлагам Кирил Петков....". Чакай, бе. Нали нямаше да предлагаш. Ти като какъв се водиш за предлагач? Кога реши в последните дни, че ще предлагаш? Като четвърта политическа сила. Излизаш пак на избори, печелиш ги, правиш правителство и след това предлагаш", каза още Слави.

Според него се е създала ситуация заради напрежението от хода, че щели да правят правителство на малцинството.

"В продължение на 20 години всеки ден съм бил по телевизията. Това е било част от моя професионален статут, защото водех ежедневно шоу. Сега се наслаждавам на възможността да не присъствам в публичното пространство", каза Трифонов, като допълни, че може да си върши работата, без да е непрекъснато да обикаля студиата.

Той заяви още, постоянно имало слухове за него, откакто е в публичното пространство, като повечето от тях били неприятни. "Хората обичат да чуват неприятни неща за други хора".

"Не се показвам, защото изпитвам невъобразимо облекчение да не се показвам. Да се показваш всеки ден изисква огромни усилия, не може да правиш куп неща като нормалните хора", допълни още Слави Трифонов.

Отново повтори, че властта не е самоцел за ИТН, а самият той не се чувства политик. "Властта е средство. Властта, парите и славата са средства", каза още той, и определи като слухове за външен натиск по отношение на оттеглянето на кандидатурите на Николай Василев и Петър Илиев. Според него единствените, които могат да повлияят на решение на партията, са суверенът и избирателите.

"Кога го извадиха Петър Илиев, кога го направиха премиер, кога го оттеглих? Това не е вярно, както куп неща от 30 години не са верни. Има ли доказателства, че съм предложил Петър Илиев за министър-председател? Не, има слухове", продължи той, като допълни, че всеки, който присъства в публичното пространство, рискува да бъде оплют.

Слави Трифонов определи служебният финансов министър Асен Василев като твърде ляв. "Аз съм по-бизнес ориентиран. Смятам, че човек трябва да харчи, ако има излишъци, а не да се теглят непрекъснато пари".

Накрая завърши, че все още не е демотивиран да прави правителство въпреки всички атаки, които е понесъл.