Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Не желаем авантюрата на хора, които си пеят "Пред нас са блеснали житата" Татяна Дончева

"Изправи се! Ние идваме!" няма да отстъпи от своите искания, когато става дума за подкрепа на бъдещо правителство. Това заяви Татяна Дончева пред БНР.

"Имаме червени линии, от които няма да отстъпим. Те са споразумение за приоритетите и министри, които могат да изпълнят тези задачи", категорична беше тя.

"Ако питате мен, и не си отговаряме лицемерно, оптимизмът се повишава за съставяне на правителство повече от думите на Бойко Борисов, че ще разпореди на групата си да излезе от пленарната зала и от думите на представителите на БСП, които са изключително изпълнени с оптимизъм.

В общите приоритети и цели има пълно съвпадение в опорните точки. Но съвпадение в държанието никой досега не е установил. Общото кратно между трите партии на промяната беше в желанието да се разгражда модела ГЕРБ.  Това включва унищожаване на финансовите и силови бази, върху, които моделът ГЕРБ съществува.

Това разграждане беше започнато от служебното правителство. В най-голяма степен разграждането на финансовите бази стоеше върху министрите на икономиката и финансите. А на силовите върху вътрешното министерство. Отношението на ИТН към тези министри означава отношение към тяхната дейност по разграждането. Тоест то не се одобрява. Същевременно кандидатът за министър-председател спомена разграждането на модела ГЕРБ в приоритетите", смята Дончева.

Когато ще правите консенсус между ония, които бяха базата на модела ГЕРБ, и тези, които ще разграждат базата, става дума нонсенс. При симпатията към служебните министри опитът те да бъдат вкарани, това не е опит за кадруване, ще ме прощават колегите", заяви тя. 

Тя подчерта, че да поискаш да знаеш състава на един проектокабинет, не е кадруване.

"Никой от нас не е поискал да влиза в правителството... Ние, от които се иска да подкрепим това управление, ще носим отговорност в пълен размер независимо от заявленията на ИТН, а репутационните щети ще бъдат като от цунами. Щом ИТН смята, че ще носи пълната отговорност, нека си я носи, да ни освободи от нея, но и да не иска от нас подкрепа", обяви Дончева..

"Не желаем предсрочни избори, а сериозно и стабилно правителство, което е в състояние да изпълнява ангажиментите си. Не желаем авантюрата на хора, които си пеят "Пред нас са блеснали житата". Ние сме сериозни хора и като такива гледаме от името на обществото да минимизираме рисковете с попадането на случайни хора... Няма да дам подкрепа на празен лист", завърши тя.