Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Антон Петров-Хамстера
Антон Петров-Хамстера

Антон Петров-Хамстера преди 12 дни се оказа окончателно невинен по делото "Октопод". По процеса за бандата за отвличания "Наглите", с който се прочу, бе задържан и обвинен, но така и не бе предаден на съд за похищенията. Припомняме, че тази нощ Петров загина в катастрофа в Рила, а други трима са ранени и в "Пирогов". По първоначални данни името Хамстера е бил зад волана на джипа, който се обърнал в планината.

По делото "Наглите" Петров бе арестуван, след като в портфейла на жена му бе открита банкнота от откуп на една от жертвите на бандата. Други доказателства обаче нямаше, макар да се подозираше, че като бивш автокрадец Антон е бил близък с групата за отвличания. Повечето престъпни деяния на членовете й, преди да се захванат с похищенията, бяха именно автокражби.

Едва 12 дни преди смъртта си Антон Петров бе окончателно оправдан по делото "Октопод". Заедно с Алексей Петров и Кирил Топалов чу "Невинен" от Апелативния специализиран наказателен съд, а прокуратурата не атакува оправдаването пред Върховния касационен съд.

Всичко започва на 10 февруари 2010 г., когато МВР и прокуратурата обявиха, че е в ход акция „Октопод“ и зрелищно арестуваха Алексей Петров, Антон Петров, Марчело Джотолов и други. Те бяха обвинени като банда за рекет и изнудвания. Делото първо се гледаше в Софийския градски съд, но съдия Румяна Ченалова, която го водеше, бе уволнена. Затова и заради промяна на подсъдността процесът почна наново в спецсъда.

Междувременно Антон Петров бе задържан през 2012 г. и като член на банда, предлагала елитни манекенки като проститутки. Заедно с него тогава обвиняем беше и бивш носител на титлата "Мистър България". Прокуратурата разследва делото 3 години, без да го внесе в съда, и накрая обвиненията срещу сочения за дясна ръка на Алексей Петров мъж бяха свалени.