Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: ПИКСАБЕЙ
СНИМКА: ПИКСАБЕЙ

На две години и шест месеца лишаване от свобода е осъден 47-годишен мъж, прострелял жена, докато играела хоро в новогодишната нощ в Ловеч. Х.Й. е признат за виновен по повдигнатите му от Районна прокуратура-Ловеч три обвинения за извършени престъпления - причиняване на тежка телесна повреда, държане на огнестрелно оръжие и боеприпаси без разрешение и хулиганство.

Обвиняемият Х.Й. е осъден за това, че на 1 ануари 2021 г. в периода от 00:57 часа до 01:13 часа в жк "Младост" - на паркинг пред блок е стрелал с пневматична пушка и е причинил тежка телесна повреда на Т. Т., като е застрашил живота и на мнозина други, а деянието е извършено по хулигански подбуди - престъпление по чл. 131, ал. 1, т. 9, пр. 1, т.12, пр.1, вр. чл. 128, ал. 2, вр. ал.1 от НК.

Признат е за виновен и по обвинението, че по същото време и на същото място извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото - стрелял по посока на хора, играещи хоро на паркинга пред жилищен блок, като деянието се отличава с изключителен цинизъм и дързост - престъпление по чл.325, ал.2, вр. ал.1 от НК.

Х. Й. е осъден и за това, че от неустановена дата на 2004 г. до 5 януари 2021 г. в Ловеч, придобил и държал огнестрелно оръжие и боеприпаси без да има за това надлежно разрешение - 6 броя патрони и пневматична пушка, калибър 5,6 мм., преработена в еднозарядно неавтоматично огнестрелно оръжие, предназначено за стрелба с малокалибрени патрони - престъпление по чл. 339, ал. 1 от НК.

Обвиняемият е с взета мярка за неотклонение "задържане под стража". Делото е приключило с одобрено от Районен съд-Ловеч споразумение, което има последици на влязла в сила присъда.