Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Слави Ангелов и Поли Пантев.
Слави Ангелов и Поли Пантев.

На прицел е и на мъже, осъдени за отвличане и убийство, защото разкрива самоличностите им

През 90-те години се вихреше жестока гангстерска война, а взривовете, убийствата и нарковойните се превръщат в част от биографията на Слави Ангелов. Тогава той разбира, че Поли Пантев е откраднал кокаин и затова искали да го убият. Публикуването на тази информация предизвиква силен гняв у боса и той поискал среща със Слави. Срещат се малко преди Коледа в изискан хотел. Разговорът протича без проблем. Ангелов е оставен да си тръгне, без обаче да разбере, че след като излязъл от заведението, Поли Пантев поръчал след няколко месеца да му счупят краката. Слави разбира за жестокото намерение и се разминава, защото Поли Пантев е убит.
Това, разбира се, не е единствената заплаха към криминалния журналист. В материал Слави описва подробно няколко човека, които са с присъди за отвличане и убийство. По това време обаче те били на свобода, защото обжалвали решенията пред апелативния съд. Междувременно видели снимките си във вестника и решили да накажат Ангелов. Престъпниците обаче се изпуснали пред агент на НСБОП за това, че искали да му отмъстят за този материал. Униформеният веднага съобщил на Слави за намеренията на убийците и той взел мерки, за да предотврати покушението. Често получавал заплахи по телефона от престъпниците, но те така и не успели да му навредят.
Тази заплаха била доста по-страшна от поръчката на Поли Пантев, защото мъжете изобщо не си поплювали. Въпреки това Слави Ангелов не се отказа да разкрива различни престъпления от криминалния свят. Най-важните публикува в книгата "9 милиметра", където описва как Илия Павлов влиза в афера с крадени коли, а Поли Пантев става агент Кристиян. Разкрива, че петима българи ликвидират Васил Илиев, убиецът на Крушата взема 1 млн. лв. хонорар за поръчката, а Руснака предлага 10 хил. германски марки подкуп на полицай в Прага. Маджо влиза в разработката "Комбинатор" на НСС, Брендо казва в НСБОП, че Доктора го поръчва, разстрелът на Емил Петров разцепва СИК, а сърби минават Калотина със снимка на Жоро Илиев преди убийството му.