Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Оставиха в ареста 34-годишен мъж, обвинен в убийство със сабя СНИМКА: Pixabay
Оставиха в ареста 34-годишен мъж, обвинен в убийство със сабя СНИМКА: Pixabay

Окръжен съд – Монтана постанови по искане на Окръжна прокуратура – Монтана най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за 34-годишния В. Ц. М. от София, обвинен за умишлено убийство на 26-годишния Т. Б. Б. от село Портитовци.

Според събраните досега на досъдебното производство доказателства на 10 март 2020 г. към 22 часа в заведение в село Портитовци избухнал скандал между Т. Б. Б. и В. Ц. М.

26-годишният мъж пристигнал в местното барче, за да купи алкохол, но В. Ц. М. и баща му го извикали и се скарали с него по повод недоволството си от строителен ремонт, извършен от Т. Б. Б. и баща му в дома им в Портитовци. Мъжете се дърпали, обиждали и заканвали. Малко по-късно Т. Б. Б. се върнал пред заведението със свои близки, на мястото пристигнал със сабя в ръка и В. Ц. М. Разпрата между двамата започнала отново, разменили се удари и В. Ц. М. пробол в корема по-младия мъж. Раненият бил транспортиран в болницата в Монтана, където му е била извършена операция, но на сутринта починал. Обвиненият поиска от съда по-лека мярка „Парична гаранция“, за да продължи работата си в селото и да се грижи за семейството и двете си деца. Според защитата му В. Ц.М. не е извършил умишлено убийство, а е изпаднал в конфликтна ситуация, провокирана от пострадалия, в която се е защитавал и се е опитвал да респектира нападателите си. Като разгледа събраните доказателства, съдът прие, че са налице изискванията на закона за вземане на най-тежката мярка „Задържане под стража“ тъй като съществува обоснована предположение, че В. Ц. М. е извършил „умишлено убийство“ - тежко престъпление, което се наказва с „Лишаване от свобода“ от 10 до 20 години.

Решението на Окръжен съд – Монтана може да се обжалва или протестира пред Апелативен съд – София.