Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

В рамките само на 24 часа кариерата на Кубрат Пулев получи два тежки удара и съдията започна да отброява до 10. Най-добрият ни професионален боксьор се кълне, че ще се измъкне от тежката ситуация и ще се качи на световния връх. Кобрата и друг път се е изправял срещу тежки предизвикателства, но винаги е излизал победител. Изглежда, че този път съдбата му праща наистина сериозни изпитания.

Кубрат със сигурност се е почувствал като боец в нокаут, след като в един ден научи, че уж сигурният му мач с Джошуа може да се провали, и веднага след това беше депортиран от САЩ. И двата проблема застрашават кариерата му на професионален

боксьор с международен авторитет

Да разгледаме първо премеждията му около предстоящия сблъсък с Антъни Джошуа за световната титла в тежка категория. Кобрата дълго и методично си проправяше път към този най-важен за него мач. Той вече веднъж беше на косъм от това да се изправи срещу шампиона пред погледа на милиони зрители, но съдбата се намеси и му прати коварна контузия.

Сега на пътя му се е изпречила обикновена човешка алчност. От щаба на българина направиха необходимите отстъпки само и само да се стигне до дългоочаквания бой. Мениджърът на Джошуа Еди Хърн пожела клиентът му да се бие на родна земя, за да се вдигне зрителският интерес, и се държа нагло по време на преговорите за разпределението на финансовите постъпления. Почти всички изисквания бяха задоволени и стотици българи вече започнаха да си организират екскурзии до Лондон, за да подкрепят Кобрата.

И когато всичко изглеждаше готово, лакомият Хърн чистосърдечно си призна, че може да провали сделката само и само да прибере няколко милиона повече. Причина за разклатената му психика и морал стана бляскавата победа на Тайсън Фюри над Дионтей Уайлдър. Никой не очакваше, че Циганския крал ще бъде толкова категоричен срещу машината за убиване Уайлдър. Американецът много се ежеше, заплашваше и обиждаше, а след края на мача се озова в болницата и лекарите още се мъчат да му наместят всички чаркове по лицето.

След толкова категорична саморазправа победителят Фюри се обяви за истински крал в световния бокс, а мениджърът Еди Хърн съзря идеална възможност да стане неприлично богат. Та кога друг път ще се появи подобна възможност двама суперпопулярни британски боксьори да се изправят един срещу друг, за да решат кой да бъде едноличният обитател на световния връх. Джошуа държи повечето пояси, но му липсва последните два, спечелени от Фюри в мача с Уайлдър. От много години в бокса

призовават да се стигне до мач за обединяване на всички титли

и тази година съдбата даде зелена светлина за подобна операция.

Само си представете каква истерия ще настане на Острова, ако Джошуа и Фюри се договорят за мача. Билетите ще струват десетки хиляди евро, тв правата ще се продават за стотици милиони, а целият свят ще плати поне милиард, за да гледа мача на живо. Единствено Кубрат Пулев не може да бъде наместен в печелившото уравнение.

Затова и големите акули без притеснение обявиха, че като нищо ще прескочат интересите на нашия претендент за световните титли и ще преминат към организацията на сблъсъка между двамата сънародници.

Кобрата и хората от щаба му реагираха остро на информацията, че доскорошните партньори искат да ги прецакат. Вездесъщият Еди Хърн не изглежда да има притеснения от морална гледна точка.

"Намираме

се в уникален исторически момент

и не бива да го изпускаме. Допреди няколко месеца всички пояси бяха притежание на САЩ и Мексико. Сега Фюри държи титлата на Световния боксов съвет и на списание "Ринг", а Джошуа - всички останали (IBF, IBO, WBA, WBO).

Двама британци са кралете на тежката категория, затова ще направим всичко възможно да организираме обединяващ мегасблъсък между тях", ясно заяви намеренията си Еди Хърн.

Ако зависеше от него, още утре той щеше да скъса договора с компанията на Кубрат Пулев и да потъпче всички закони в бокса, които и без това не се спазват. Само че не всички козове са в неговия ръкав. Тежко пребитият Дионтей Уайлдър държи в ръцете си договор, според който има право на трети мач. Припомняме, че първият му сблъсък с Джошуа завърши без победител, за втория вече стана дума, а третият ще е последен шанс за американеца да се докаже пред боксовия свят.

Уайлдър обяви пред медиите отвъд океана, че ще се възползва от предоставената му възможност. В такъв случай Фюри отново излиза срещу мощния янки, а Джошуа ще се бие с Пулев. Да не забравяме обаче, че в света на бокса всичко е предпоследно и парите определят правилата на играта.

Кубрат ще трябва да изчака планетите да се наредят по най-правилния начин. Но през това време едва ли ще бездейства, тъй като му предстои да решава друг сериозен проблем. Много се каза и изписа относно проблемите му с имиграционните власти на САЩ. Според най-простичкото обяснение

Кубрат беше депортиран

от страната,

след като стана голям проблем при опита му да излети от Чикаго за Лас Вегас. Именно в столицата на хазарта се проведе мачът между Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър.

На летището българският боксьор показал туристическата си виза и след това обяснил на имиграционните служители, че отива на мача, за да промотира собствения си предстоящ сблъсък с Джошуа. Вместо да го поздравят и да се снимат за спомен, ченгетата го придружили и настанили в самолета за Истанбул.

Оказва се, че властите са възприели посещението на Пулев в Лас Вегас като работна визита с цел финансово обогатяване. А местните закони категорично забраняват на чужденците с туристическа виза да работят и да изкарват пари на американска земя. Мерките се затягат още повече след идването на Доналд Тръмп и неговата администрация.

Според най-лошите прогнози Кубрат Пулев може да получи петгодишна забрана да посещава САЩ, което ще е тежък удар за неговата кариера. Той неслучайно се премести да живее и да тренира отвъд океана, защото

там са големите пари в бокса

На Кобрата му провървя и направи добри битки, преди да дойде скандалът с Джени Суши. Но изглеждаше, че прословутата целувка също му докара повече слава, отколкото някакви реални проблеми.

Сега е различно. Забранят ли му да стъпва на американска земя, на Пулев ще му се наложи тотално да рестартира професионалния си живот и да търси реализация на Стария континент, което нито ще е лесно, нито финансово изгодно.