Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Райдъл Букър влезе в този мач с вълнуваща визитка. Феновете на бокса бяха повече от развълнувани да чуят затворническата история на американеца. Здравенякът опитал да продаде 1 килограм кокаин на ченге под прикритие и се сдобил с 12-годишна ефективна присъда. Зад решетките обаче не се занимавал с глупости, а тренирал като луд, за да се върне на ринга още по-силен и кръвожаден.

Затворническата легенда впечатли публиката и хората побързаха да се сдобият с билети за мача на Букър с Кубрат Пулев. В разгара на мача стана ясно, че противникът на Кобрата добре е напомпал визитката си, но не може да я защити с конкретни действия. Българският боксьор беше по-добър във всеки един показател и не случайно спечели срещата с 3:0 съдийски гласа.

Родните фенове на бокса едва ли са се съмнявали в успеха на Кубрат, въпреки че в този спорт също стават изненади. Американецът изглеждаше и се оказа

по-тежък, по-бавен, по-амортизиран

Букър просто нямаше как да се опре на боксьор, който е напълно законен претендент за световната титла. Да, мачът в Калифорния мина като по ноти, но голямата интрига тепърва предстои.

Кубрат Пулев отново доказа перфектната си физическа и психическа форма, които са достатъчен мотив да поиска да се бие за световната титла. Още повече че това право му принадлежи и по документи. След категоричната си победа Пулев за кой ли път настоя големите акули в този бизнес да спрат да мислят само за личните си интереси и да спазят буквата на закона.

"Крайно време е да получа шанс да изпълня това, за което се подготвям толкова дълго време. Мач за титлата със сигурност ще ми донесе милиони, не знам колко точно, но ще са милиони. През годините доказах обаче, че не взимам важни решения заради парите.

Не са толкова трудни за изкарване, че да дам живота си за тях

Ще го направя в името на баща ми. Това беше негова мечта, стана моя мечта, време е да протегна ръка към нея", емоционален беше Кубрат Пулев след категоричния си триумф над Букър.

Големият въпрос сега е дали планетите ще се наредят в негова полза, въпреки че астрологията не играе в този случай. Важни са мениджърските игрички. Българският боксьор ще трябва да изчака изхода от двубоя Анди Руис и Антъни Джошуа. Двамата се изправят един срещу друг в мегасблъсък на 7 декември. Мачът ще се проведе в Саудитска Арабия, а за главните действащи лица на ринга са приготвени по няколко сака с доларови пачки. Големият мач се очаква с огромен интерес по целия свят, а цените на билетите ще стигнат умопомрачителни суми.

На практика

няма горна

граница,

тъй като шейховете могат да извадят хиляди, десетки и дори стотици хиляди само и само да са в залата.

Победителят от звездното шоу ще трябва да защитава пояса на IBF в тежката категория именно срещу Кобрата. От организацията дори излязоха с официално становище, според което този мач трябва да се състои най-късно до 31 май следващата година. На пръв поглед всичко е ясно и уговорено, но зад Джошуа и Руис стоят мениджърски интереси, които не признават законите в бокса. Най-важното е какви пари ще паднат. В публичното пространство се прокрадна вариантът победителят от мача на 7 декември да се откаже от пояса си, за да се бие с друг боксьор, който уж е по-конвертируем от Кубрат.

В минал брой "168 часа" ви разказа за желанието на мениджърите около Руис и Джошуа да засилят своите клиенти срещу новоизлюпената звезда Александър Усик. Украинецът беше обявен за

новото чудо в световния бокс и за достоен наследник на Владимир Кличко

32-годишният татуиран здравеняк спечели каквото имаше да се печели в полутежка категория, печелейки титлата абсолютен шампион, и тази година реши да се премести в тежката категория, където са и големите пари. Мнозина очакваха с интерес дали олимпийският шампион от игрите в Лондон през 2012 г. ще се справи с новото предизвикателство, но засега отговорът е по-скоро положителен. Усик направи успешен дебют срещу коравия американец Чаз Уидърспун и моментално поиска мач за световната титла.

Изглежда твърде нахално украинецът да протяга ръце към световната титла, при положение че има само една значима победа зад гърба си. Но в света на бокса, когато говорят парите, и боговете мълчат. Подобно развитие на ситуацията обаче не е фатално за Пулев. В случай че победителят от двубоя Руис - Джошуа се полакоми за пачките, той ще трябва да се откаже от титлата на IBF. Тогава нашият боксьор ще се изправи срещу друг съперник в опит най-сетне да спечели това, за което вярва, че е напълно достоен. Претенденти въобще не липсват, а залогът е огромен. С правилната подготовка и малко късмет Кубрат Пулев има всички шансове най-сетне да се изстреля на самия връх и за пореден път да прослави себе си и българския спорт.