Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ден преди да се навършат 150 г. от раждането му, свалят Хрушчов

Век след смъртта му Хитлер напада СССР и загиват 35 млн. руснаци

През 2014 г. страната изпада в пълна изолация от Запада заради анексирането на Крим

За да докаже, че проклятието на Лермонтов е истина, Анна Ахматова посочва мистериозната последователност от събития в Русия, случили се около рождението и смъртта на поета.

Например на 100-годишнината от появата му на бял свят през 1914 г. Русия се включва в Първата световна война, която е пагубна за нея. Ден преди кончината му през същата година тя обявява война на Османската империя.

Загубите и жертвите от страна на Русия са толкова големи, че страната изпада в безпрецедентна криза. Само дълговете й към Великобритания са $7 млрд.

Именно тази безизходица

води до Октомврийската революция,

която буквално опустошава страната за години напред.

Второто драматично събитие за СССР е отново около смъртта на поета. През 1941 г. Хитлер напада Съюза, който влиза в най-жестоката и кръвопролитна война до момента. Въпреки че с операция "Барбароса" немската армия не успява да превземе Москва, тя нанася големи щети на руснаците.

Завзети са огромни области в западните части на Съветския съюз, включително днешните Беларус, Украйна и балтийските страни, плюс част от Подмосковието западно от Москва. Укрепили се в тези райони частите на Хитлер отново атакуват СССР. Всичко това изтощава до крайност икономиката на страната.

В тази ужасяваща война загиват между 30 и 35 млн. руснаци. От тях само цивилните жертви са около 22 млн. души, което е една от най-големите трагедии в историята на страната.

150-ата годишнина от рождението на Лермонтов

също е белязана от тежко събитие за СССР.

Ден преди да се навършат, от власт е свален съветският политик Никита Хрушчов.

Започналите културни и политически реформи приключват заедно с падането му от трона. На власт идва Леонид Брежнев, новият генерален секретар на ЦК на КПСС, и с него започва политическият застой на страната.

Всички тези събития карат руснаците да повярват, че проклятието на Лермонтов съществува, и те започват да изчисляват кога и как ще се задейства.

Оказва се, че през 1991 г. при навършването на 150 г. от смъртта на поета се разпада СССР, а на 200-годишнината от рождението му през 2014 г. Русия изпада в изолация от Запада заради окупацията на Крим. Наложени са й тежки икономически санкции и се

слага началото на нова студена война със САЩ

За тези събития свидетелства и най-известният руски астролог Павел Глоба, който изследва мистериозната последователност на фатални събития и има пълното основание да смята, че то съществува.

Той изчислява, че следващият фатален случай ще бъде около 3 октомври, когато се навършват 205 г. от рождението на Михаил Лермонтов.

Хрониките досега показват, че винаги около тази дата се случва нещо, което разтърсва Русия и я поставя в тежка криза.

Вероятно затова привържениците на теорията за проклятието на Лермонтов сега гадаят дали сегашните протести срещу Путин няма да предизвикат някакви по-сериозни трусове във властта.