Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Легенди се носят за съдбата на митичния снайперист Красимир Станчев-Легионера, пише в своя разработка в-к "България днес". Версиите са десетки. От предположение, че е станал наемник на грузинската мафия, до слух, че е убит и трупът му е положен в безименен гроб в полите на Витоша. Вече 15 години родната полиция издирва Легионера по подозрение, че е физически екзекутор при поредица показни разстрели, отличаващи се с необикновена точност и професионално изпълнение.

От безпогрешния му мерник вероятно са покосени мнозина от родния ъндърграунд. На него се приписват убийствата на боса на ВИС-2 Георги Илиев, пернишката кримка Васил Горчев-Кьоравия, Илия Павлов, Филип Найденов-Фатик, Степан Рибаков, Евгени Стефанов-Женята, Николай Христов-Данкина, Румен Маринов-Нарциса и др. Оперативни данни на полицията сочат, че Красимир Станчев е човекът, който води у нас хърватската група, ръководена от Робърт Матанич. Бандата извършва убийства на територията на България от 2001 до 2005 г.

Станчев е предвождал групата из България и е помагал за извършването на някои от поръчковите убийства в страната, твърдят ченгета. Според най-големите крими експерти от години е сигурно, че Красимир Станчев-Легионера, или Филиза, е човекът, способен да извърши убийствата на Георги Илиев, Васил Горчев и Дмитрий Минев - Димата Руснака. И трите убийства са изключително прецизни и без оставени следи към извършителя. И тримата са застреляни по сходен начин с един изстрел - Илиев и Минев в сърцето, а Горчев в главата. Съвпадение има и в оръжието, с което са покосени Георги Илиев и Васил Горчев-Кьоравия. Те са покосени с една и съща пушка - "Аншуц" 22 калибър (използвана от състезателите по биатлон).

В мистерия е потънала съдбата на Легионера. Хора от ъндърграунда се кълнат, че Легионера е жив и здрав. По думите им, с помощта на Пол Лаборие и Сретен Йосич нашенецът успява да се изнесе във Франция през Сърбия и да си осигури френски паспорт на името на родения в Тунис Андре Пиер Орелиен. Запознати твърдят, че в градчето Грас, в южната част на страната, Легионера върти спедиторски бизнес далеч от очите на някогашните си авери.