Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКИ: Пресцентър МВР
СНИМКИ: Пресцентър МВР

Бандата на Гольовците от циганската махала в "Орландовци" продавала дрога, крадяла, грабила и чупила паметници на гробищата, за да могат да изнудват близките на починали.

Това стана ясно от думите на зам.-главния прокурор Иван Гешев и на главния секретар на МВР Ивайло Иванов от мястото на събитието в столичния квартал.

15 души са задържани, 90% от които са цигани.

Има и двама полицаи, които са заподозряни, че са помагали на ромите за извършваните от тях престъпления.

Те са зводни командири към охранителна полиция, но още не се знае дали ще бъдат обвинени.

Криминалистите разработват бандата на Гольовците от лятото на миналата година. Събрани са данни за взломни кражби от складове и офиси на фирми в София. При обиските в къщите в циганската махала са намерени инструменти за разбиване на врати и каси. Незаконната махала "Градините" в "Орландовци" остава блокирана от полицията. Много цигани се оплакват, че по време на акцията, униформените са стресирали децата им. Задържаните са с криминални досиета, обвинения ще бъдат повдигани утре.

Има информация кой е тарторът на бандата на Гольовците, но още не се знае дали ще се съберат доказателства, че е бил лидер.

Членове на престъпния клан на Гольовците нападнаха и убиха мъж в Кюстендил преди две седмици.

Живущите на "Орландвоци" са преселници от други места в България, а местните роми, които живеят там отдавна, одобряват действията на полицията и прокуратурата.