Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Той трябваше да играе хомосексуалист в “Лебедово езеро”, Операта отмени участието му

Заяви, че руският президент трябва да управлява целия свят, защото може да се пребори със злото

Заради коментари, че гейовете трябва публично да бъдат нашамарени, Парижката опера и балет отмени участието на балетиста Сергей Полунин на сцената си. Той написа серия от хомофобски и сексистки постове в инстаграм плюс такива с омраза към пълните хора.

Скандалният 29-годишен украинец минава за най-добрия млад танцьор в света. Той трябваше да се превъплъти в ролята на Зигфрид от "Лебедово езеро". Интерпретацията на режисьора Давид Лашапел е решена в

по-модерен вариант - главният герой е репресиран хомосексуалист

По този повод лошото момче на балета не спести мнението си за гейовете. Той изригна в инстаграм срещу тях – трябвало да възмъжеят. На сцената имало балерини и нямало нужда да се увеличават за сметка на балетистите.

"Мъжете трябва да бъдат мъже и жените трябва да бъдат жени. Мъжката и женската енергия формират баланс.

Затова имаме топки. Същото е и извън балета. Мъже, какво ви става?",

написа танцьорът. И добави: "Жените се опитват да играят мъжката роля, защото вие не ги ... и защото сте срам за пола си."

Полунин, който преди години призна, че е излизал на сцената след употреба на кокаин или на алкохол, апелира представителите на силния пол да бъдат вълци и лъвове.

Солистът на Парижката опера и балет Адриан Куве заяви, че го е срам от Полунин. "Ти си позор", написа Куве. - Наистина е невъзможно Парижката опера да покани подобен човек през 2019. Компанията ни цени уважението и толерантността! Този човек няма нищо общо с нас".

Полунин от своя страна призова 170-те си хиляид привърженици в инстаграм да бойкотират Парижката опера и балет.

Въпреки омразата си към гейовете той участва във видеоклип на ирландеца Хозиър "Заведи ме в църквата". Песента с над 26 милиона гледания в ютюб по ирония на съдбата осъжда позицията на римокатолическата църква срещу хомосексуалистите.

Освен хомосексуалистите Полунин нападна и пълните хора. Отново в инстаграм той написа:

"Бийте шамари на дебелите хора, когато ги видите

Това ще им помогне и ще ги накара да отслабнат. Никаква толерантност към мързела!" Но по-късно той изтри поста си.

Артистичният директор на Парижката опера и балет Орели Дюпон заяви, че Полунин е много талантлив, но публичните му изяви не съвпадат с ценностите на компанията.

В края на миналата година балетистът скандализира и с публичната си подкрепа за политиката на Владимир Путин. Тогава балетистът стана руски гражданин и си татуира образа на руския президент върху гърдите. И това не беше всичко - новоизпеченият му сънародник заяви, че се надява чичо Вова да управлява един ден целия свят, защото щял да надвие злото.