Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Всеки – от африканеца до кмета на града търси начини да печели от сензационния трансфер на португалеца.

Той се сблъска с алчни хазяи и с проблема как да премести лимузините в новия си дом.

Бихте ли ми казали къде по дяволите е Торино? Искам да разбера къде отива най-добрият в света!", написа под своя снимка в Инстаграм сестрата на Кристиано Роналдо - Катя Авейро.

По традиция подобен пост би предизвикал гнева на хиляди италиански пишман националисти, които да нападнат сестричката, че е неграмотна или просто си придава важност. В случая хейтърските коментари бяха твърде малко.

Много повече са тези, които наистина се питат какви ги върши най-добрият футболист в света, напускайки най-великия клуб, за да се забие в г.за на географията.

В интерес на истината притесненията им са неоснователни, тъй като новият дом на Кристиано в никакъв случай не е някаква захлупена италианска провинция. Торино е четвъртият по големина италиански град и трети по икономика с население от около 1 млн. души. Хем не е пренаселено, хем е достатъчно оживено, за да не се чувстваш като на село.

Още повече че трансферът на CR7 в "Ювентус" предизвика невиждана истерия в Торино, която ще се отрази благоприятно и на местната икономика.

Да, това съвсем не е пресилено твърдение. В момента кокетният италиански град се е превърнал в нещо като огромен атракцион, който е посветен единствено и само на темата Кристиано Роналдо.

По улиците на града се продават китайски фланелки с неговото име, с неговия лик или с хитроумни реплики, свързани с житието и битието на един от десетте най-популярни хора на планетата.

В продажба са пуснати още фигури, чаши, плюшени играчки, сладкиши и какви ли не други джунджурии, които са си присвоили лика на Роналдо. Всичко живо в Торино се мъчи да стъпи върху космическата популярност на Роналдо, за да припечели някое и друго евро. И това съвсем не е идея единствено на местни далавераджии и онези черни като нощта африканци, които разпъват и затварят подвижни сергии за секунди в големите европейски градове, предлагайки от "Ролекс" до статуетки на Айфеловата кула.

Градската управа също се изхитри да припечели нещо от сензационния трансфер. Съвсем сериозно е обсъждана идеята да бъдат вдигнати един, два или повече паметници на Кристиано на различни места в града, за да привличат интереса на туристите. Туроператорите вече не рекламират пред своите клиенти Торино като града с най-високия музей в света или с величествената си катедрала, а като дома на Кристиано Роналдо, където от всеки ъгъл изскача статуя на великия футболист.

Самото му пристигане на италианска земя се превърна в холивудско събитие. Уж никой не знаеше кога точно ще кацне луксозният му частен самолет, но това не се оказа проблем за медии и тифози.

Те обсадиха летището от ранни зори, за да не стане някоя грешка. Мерките за сигурност бяха почти толкова затегнати, колкото и в Хелзинки по време на срещата Путин-Тръмп.

Четири черни и два бели джипа спират направо на самолетната писта, за да приберат Роналдо и антуража му. Феновете му са изтласкани на километър разстояние и дори най-добрите фотоапарати правят размазани снимки. Общинската власт осигурява само зелени светофари по пътя от летището до новия дом на Роналдо. Помагат и моторизирани полицаи, за да няма проблеми на пътя. Кристиано е инструктиран да раздава въздушни целувки, но да не спира по пътя, за да си купи кафе или нова блузка от местния бутик. От ръководството на "Ювентус" предварително са се срещнали с негови сътрудници, за да обсъдят всички подробности около първите му дни в Торино, когато ще настане и най-голямата истерия.

Португалецът имаше големи премеждия и преди пристигането в новия си клуб. Чрез своите адвокати и всякакъв друг вид агенти Роналдо трябваше да скъса с живота си в Мадрид и да организира новия си такъв в Торино. На простосмъртните сигурно им се струва лесно това упражнение. Наемаш камион, товариш дивана, телевизора и кашоните с дрехи и поемаш към новия си дом. Само че при Роналдо един камион нямаше как да свърши работа. И товарен кораб щеше да му отеснее.

Първата и най-амбициозна задача на добре платените му служители беше да организират транспортирането на лимузините му от Испания в Италия. Специално внимание по време на пътуването по въздух и земя е отделено на "Бугати"-то му за 2,5 млн. евро. Много от другите му коли също не падат под 1 млн., а към подобни уникати хамалите трябва да се отнасят с необходимото уважение.

Следващият голям проблем се оказа изборът на жилище. Пак ще се върнем към простосмъртните, които звънят в агенцията за недвижими имоти и молят да им намерят нещо хем евтинко, хем с изглед към планината. При Роналдо се случва по различен начин. Когато той се обади да търси бяла спретната къщурка с две липи отпред наемите моментално скачат до небето, че и се изстрелват в безвъздушното пространство. Кой би обвинил собственика на луксозен имот, че иска да съдере три кожи от играча, който с подписването на новия си договор ще  получава по 287 000 евро на ден.

Големи пазарлъци бяха, но накрая и тази подробност беше уредена.

Новата звезда на "Ювентус" си нае вила в модерен стил в непосредствена близост до известната торинска черква "Гран Мадре ди Дио". Според неофициални източници бившият ас на "Реал" (Мадрид) ще плаща между 600 хил. и 1 млн. евро на година, за да се шири в огромния имот. Срещу парите той ще получи едновременно прекрасна гледка към целия град, уединеност и в същото време пряк път до най-модерните торински барове.

Има си още басейн, фитнес, джакузи, окосена морава, всичко, за което можете да се сетите или по-скоро да мечтаете. И понеже мястото вече се превърна в основна туристическа атракция, местните власти ще се постараят да ограничат достъпа до парка, който е залепен за новия имот на Кристиано. В първите дни след неговото пристигане бяха променени дори маршрутите на градския транспорт, за да не се пълнят рейсовете със запалянковци и жадни за сензации китайци.

В момента Роналдо продължава да се крие от новите си съграждани и въобще от целия свят. Той пропусна предсезонното турне на отбора си в САЩ, където "Старата госпожа" изигра мач с бившия му тим "Реал" (Мадрид). Засега тифозите не могат да го видят и на стадиона, тъй като тренировките са закрити за фенове и журналисти. Очаква се първият му мач с черно-бялата фланелка да е на 19 август, когато "Ювентус" открива сезона срещу "Киево" във Верона.

Тогава ще се види дали босовете на торинския гранд са направили умно капиталовложение, харчейки 112 млн. за подписа на Кристиано.

Впрочем, статистиката е на тяхна страна още преди да е започнало първенството. "Ювентус" продаде фланелки с името на Роналдо за 50 млн. евро още в първите дни след финализирането на трансфера. Подразбира се, че тепърва ще печелят солидни пари от новия им играч, който сам по себе си вече е индустрия.