Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Делото срещу Семерджиев приключва скоро и на втора инстанция.
Делото срещу Семерджиев приключва скоро и на втора инстанция.
  • Делото срещу бившия футболист приключи и на втора инстанция
  • Той още твърди, че не е бил зад волана в нощта, когато две момичета бяха убити

Мистериозната Елена, за която Георги Семерджиев твърди, че е шофирала джипа му при катастрофата на бул. “Черни връх” през юли 2022 г. не се яви на трето поредно заседание по делото. Тя остана неоткриваема за призовкари, полиция и съдебната охрана и беше заличена от списъка със свидетели. Делото за смъртта на Хариет и Христина приключи и на втора инстанция.

Апелативният съд скоро ще реши съдбата на Семерджиев. На първа инстанция бившият футболист беше осъден на 20 г. затвор. До последно той твърди, че не е шофирал колата, а неоткриваемата Елена Йорданова. Освен това в купето била и Велина Аршикова, която беше разпитана при закрити врати на миналото заседание.

“Няма кръв, не са изпадали фиби и коси от нея”, обясни прокурорът по делото Владислав Владимиров. - Тя съобщи факти, известни на хората от медиите. Каза, че не е видяла други коли, но там е имало цяла лента с автомобили.”

Адвокатът на семейството на убитата Хариет Пламен Димитров допълни, че Аршикова давала противоречиви показания.

“Сбърка маршрута няколко пъти. Уж били две момичета в колата, за да я тестват, уж ѝ била приятелка, после стана непозната, след това тя шофирала, а не той”, преразказа показанията ѝ юристът. “Аршикова казала, че е имало лице на задната седалка, но няма как то изобщо да оцелее при подобен удар. От изслушаните две експертизи не се доказа, че друг човек е бил зад волана.

Впечатлен съм от нея. Застана пред съда и разказа приказки от хиляда и една нощ. Твърди, че е юрисконсулт. Би трябвало да знае какво я чака, ако излъже”, добави Димитров.

Адвокат Мирослав Христов, който защитава Семерджиев, не оспорва факта, че на камерите се виждало как той се отдалечава от колата. Проблемът бил в “авторството” на деянието. Отбелязва няколко детайла - сред намерените вещи в колата имало три телефона, но липсвали доказателства на кого са. Мобилните апарати не били изследвани. Освен това според адвоката нямало как Семерджиев да се размине без сериозни наранявания, ако е шофирал. “За шофьора вероятността за смърт е над 60 процента, а неговите повреди са изключително и само вдясно - казва Христов. - Експертите не могат да обяснят охлузванията, а ние твърдим, че не се е намирал на шофьорското място.”

Казва още, че при огледа шофьорската врата, макар и с деформации, е можело да бъде отворена, но дясната била широко отворена, тоест може да е излязъл през нея. По време на делото в СГС обаче експертите на няколко пъти бяха питани дали, ако е имало друг човек в колата, той е щял да оживее. Те бяха категорични, че не.

Защитата на Семерджиев спомена и за още няколко свидетели, които твърдят, че на мястото след сблъсъка са видели трима души. Сред тях са момче на име Марио, който разказал, че било много тъмно, светел с фенер, но зад гърба му минали две момичета, които искали бързо да си тръгнат. Друг свидетел на име Георги Бръчков споделил, че хора му споменали за момичета и момче, които били в джипа. Полицайка също разказала за мъж и жена, които напуснали произшествието.

“Не съм шофирал аз”, бяха последните думи на Георги пред магистратите.