Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимка: Архив
Снимка: Архив

Бившият борец Пламен Пенев може да е починал от механична асфикция, т.е. задушаване, когато полицаите са го извеждали насила от колата му в Стара Загора. Това става ясно от съобщение на прокуратурата в града. 

Назначена е съдебномедицинска експертиза за смъртта на Пенев, която е възложена на екип от трима съдебни медици в Пловдив. 

Мъжът почина на 30 декември, когато беше преследван от патрулки на полицията, които се отзовали на сигнал за скандал между него и група младежи. 

Пенев умира след като не се подчинява на полицейското разпореждане да спре и е преследван по улиците ан Стара Загора.  

След като случаят е докладван на дежурен прокурор от ОП-Стара Загора незабавно са предприети действия с оглед изясняване на обективната истина. 

Работата по изясняване на случая продължава, събират се голям обем от доказателства за евентуално извършено престъпление по чл.123 от Наказателния кодекс – за причиняване на смърт при професионална непредпазливост от страна на полицейските служители.

Екип от наблюдаващи прокурори от Окръжна прокуратура-Стара Загора ръководи извършваните процесуални действия. Самото разследване е възложено от и.ф. главен прокурор на Република България на екип от следователи при Националната следствена служба, гр. София. В случай че се съберат достатъчно доказателства, ще се пристъпи и към повдигане на обвинения спрямо всички отговорни лица.