Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ромина Тасевска днес за първи път влиза в ролята на водеща на “Съдебен спор”.
СНИМКА: НОВА ТВ
Ромина Тасевска днес за първи път влиза в ролята на водеща на “Съдебен спор”. СНИМКА: НОВА ТВ

Не е необходимо той да се грижи за това да съм щастлива, аз съм щастлива, защото имам него и децата, казва Мис България 2010 за съпруга си

Днес предаването “Съдебен спор” стартира с новата си водеща - Ромина Андонова-Тасевска. За Мис България 2010 това е голямо предизвикателство и огромна крачка напред. Но все пак не скача в съвсем непознати води. За зрителите на Нова тв тя съвсем не е ново лице. Вече трети сезон всяка сутрин е един от панелистите в магазинното предаване “На кафе”. А тази седмица ѝ бе последна. Настоява да остане до края, вместо да излезе в отпуск, за да си вземе довиждане с колегите и зрителите, много от които вече ѝ пишат, че ще им липсва в този формат. Но пък ще я гледат всяка събота и неделя като основен водещ в “Съдебен спор”. Кой ще я замести при Гала, все още не е ясно.

За мястото на Нана се явява на кастинг. “Тя живее в Америка и за нея е много трудно да пътува често до България за снимки”, разказва Ромина. Явяват се и други кандидатки, а задачата, която им поставя екипът, е да разиграят някакъв казус, все едно се води поредната съдебна битка в предаването. Получава обаждане, че е одобрена, докато един ден е на стадиона и гледа съпруга си Дарко Тасевски в някакъв мач. Новината ѝ идва много изненадващо, веднага казва да, без да има съвсем ясна представа в какво се хвърля. Но има нужда от промяна и вече е категорична, че в това предаване ще се чувства в свои води. Една от най-важните мотивации е, че в “Съдебен спор” не само се показват различни човешки съдби,

но успяват да помагат на хората,

изпаднали в трудно положение. Въпреки че често историите са почти невероятно абсурдни, всяка от тях е истинска. “Жоро Игнатов е адвокат и не оставя нещата така, винаги търси решение, за да помогне. Нана също е изключително всеотдайна. И зрители се включват да помагат”, разказва Ромина. Със сигурност сега и тя ще се втурва да прави каквото е по силите ѝ, сблъсквайки се с поредната несправедливост.

Много е емпатична, влиза в положението на хората, става съпричастна с историите им. Преди време даже искала да работи в сферата на социалното подпомагане, но майка ѝ я спира с аргумента, че това не е за нея, защото приема всяка история твърде лично и я преживява дълбоко. Несправедливостите в живота я карат да се разплаче. “Когато си родител, е още по-тежко, виждайки трудната съдба на дете, защото неминуемо правиш асоциация с твоите собствени деца”, казва красивата Ромина. И помага много, включва се във всякакви каузи. Поредната, с която лично се ангажира, е “Прави добро! Бъди добър!”, с която в момента се събират подаръци за Коледа за изоставени и деца в нужда във Враца и околностите. Но е категорична, че помощта не бива да е само по празници.

Заедно с други доброволци посещава възрастни хора в Кюстендил и района около него. Освен че им носят необходими неща, влизат в домовете им, за да си говорят с тях, да им донесат поне малко радост в еднообразното всекидневие на самотниците.

С Жоро Игнатов, който е не само изумителният и любим на зрителите репортер на “Съдебен спор”, но е и главен редактор на предаването, се сработват от раз. И двамата са много взискателни в работата си и държат всичко да се изпипа до най-малкия детайл. “Разбирам, че ще се сработя с някого, ако от самото начало успявам да съм себе си и веднага разбира чувството ми за хумор, което понякога остава неразбрано от хора, които не ме познават. Той също има страхотно чувство за хумор. Впечатлена съм, че Жоро гори в работата си. Обсъжда всяка история с огромен ентусиазъм, това ме зарежда и ме кара аз също да давам всичко от себе си”, разказва Ромина.

Заставайки пред камерите в “Съдебен спор”, разбира се, чувства огромно притеснение. Големият плюс е, че операторите и хората в апаратната са същите, с които досега е работила в “На кафе”, което все пак ѝ носи доза успокоение.

Стартът в телевизията преди три години всъщност е първата ѝ работа с шефове и екип. Влизайки в сутрешното предаване на Гала, среща първоначално известни затруднения, тъй като последните 8 години живее извън България. “В това време хората са ходили на театрални постановки, гледали са български филми, наблюдавали са развитието на музиканти. А аз

гледах трите ми деца в Тайланд

Имаше много липси, които трябваше да запълня по време на работата. За да участваш в панела на предаването, трябва да имаш богата обща култура”, обяснява Ромина.

Иначе има собствен бизнес в сферата на личното финансово осигуряване, наред с това продължава да има и модни изяви.

С новото работно място ще има повече време за децата - Дария е на 11 г., Давид - на 9 г. и Антонио е на 7 г. Досега всяка сутрин става в 5,30 часа, приготвя храна за децата, закарва ги до училище, а после продължава към телевизията. Приключва в 12-13 ч, но натоварването в жив ефир е огромно и умората е все едно вече е минал цял ден. След телевизията се заема с ангажиментите в бизнеса си, после отива да вземе децата от училище и да заведе двете момчета на тренировки по футбол в школата на “Славия”. Съпругът ѝ Дарко в момента е помощник-треньор също в “Славия” и завършва бакалавърска степен в НСА, както и курсове за лиценз. И тъй като непрекъснато пътува за мачове или е на лагери с отбора, основните грижи за дома и хлапетата падат върху нейните плещи.

Двете момчета в семейството са наследили таланта на баща си, който беше футболна звезда в “Левски”. Но майка им държи да наблягат сериозно и върху уроците. Най-малкият - Антонио, който е в първи клас, определено има афинитет към математиката и вече решава задачи от сборници за трети клас. Най-голямата - Дария, е пробвала различни спортове, тренирала е художествена гимнастика, синхронно плуване, волейбол, танци, но сега се занимава вкъщи. “Много съм взискателна. Давам много, но и очаквам да получавам от тях, държа да полагат усилия, важно е да виждам, че се стараят, и да проявяват уважение. Спортът също много помага, учи ги на точност, ред и дисциплина”, обяснява красивата тв водеща.

Самата Ромина като дете е имала всякакви интереси и досега обича да се захваща с различни неща. В ранните си години се занимава с пеене, свири на пиано, тренира волейбол и карате. Музиката е неизменна част от нея, непрекъснато звучат любими парчета, без значение дали готви в кухнята, върши някаква домакинска работа, или е в колата. И естествено, и тя си припява любими песни. Бойните спортове пък винаги са я привличали и

след каратето сега тренира бокс

За разлика от много хлапета никога не е мечтала за една конкретна професия. Искала да опитва всякакви неща. В училище изучава графичен дизайн, но се оказва, че много ѝ вървят природните науки. Заляга над химията и биологията, за да учи стоматология, но не я приемат и за да не изгуби годината, се записва в Биологическия факултет на Софийския университет. Много ѝ допада и взема бакалавърска степен, магистратурата ѝ е “Биобизнес”.

На конкурса “Мис България” се явява през 2010 г. и го печели. Две-три години преди това започва да се изявява като модел. Признава, че винаги е имала влечение към телевизията и светлините на прожекторите. Още преди да спечели титлата за най-красива българка, се записва в кастинг агенция и започва да участва като статист в различни филми, които се снимат в Киноцентъра в Бояна. “Била съм и в публиката на “Сделка или не”, смее се Ромина.

Малко след като печели короната на Мис България, се запознава с македонския футболист, играещ в “Левски” - Дарко Тасевски.

“Беше любов от пръв поглед

Като го видях, някак усетих, че това е моят човек и си казах, че ще се омъжа за него. Знам, че съществува нещо, което те предопределя за даден човек. Като го видиш, знаеш, че е той. И времето го доказва, имаме чудесни отношения до ден днешен. Не обичам да казвам сродна душа, защото това означава единият да допълва някакви липси, които има другият. Това не е начин, по който да живеят двама човека. Те трябва да са пълноценни личности поотделно, но да имат обща цел, да са партньори, които се подкрепят и гледат заедно напред. Не е необходимо той да се грижи за това да съм щастлива, аз съм щастлива, защото имам него и децата!”, казва Ромина.

Дъщеря им Дария се ражда в Израел, където две седмици преди това Дарко подписва договор да играе. После се местят да живеят в Тайланд и там на бял свят се появяват двамата им синове, а Дарко е неотлъчно до съпругата си по време и на трите раждания.

Ромина и Жоро Игнатов със сигурност ще се превърнат в перфектен екип.
Ромина и Жоро Игнатов със сигурност ще се превърнат в перфектен екип.
С трите си деца
С трите си деца
Със съпруга си Дарко Тасевски
Със съпруга си Дарко Тасевски
Любовта между двамата е от пръв поглед.
Любовта между двамата е от пръв поглед.
Със семейството си
Със семейството си