Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Борислав Методиев
КАДЪР: Нова
Борислав Методиев КАДЪР: Нова

От всичко правили бизнес - от телата на починалите се сваляло всичко – златни накити и зъби, дрехите преди кремация и се давали в магазини за втора употреба - абсолютно всичко се продавало

Гробари в Централните софийски гробища. искат по 3000 лв. за "запазване на гробно място". Но такова понятие в закона не съществува.

Оказва се, че от всичко се прави бизнес - от телата на починалите се сваля абсолютно всичко – златни накити и зъби, дрехите се свалят преди кремация и се дават в магазини за втора употреба. Абсолютно всичко се продава. Жалбите, които постъпват към администрацията на гробищния парк, биват изхвърлени.

За случая сигнализира Галин Цоков, син на починала. Той показва запис, на който гробарят Борислав Методиев му иска 3000 лв., за да запази гробно място до неговата майка. В противен случай се заканва да извика багер и да го разруши. След като прави видеоматериала, Галин отива при директора на Централните софийски гробища, за да подаде сигнал.

„Видимо не беше изненадана, че стават такива неща там. Обясних ѝ, че има хора, които искат пари, аз имам компромати и попитах, ако подам сигнал, тя готова ли е да ги махне. Тя отговори, че много ниска им е била заплатата и те са си намерили начин да изкарват допълнително. Каза ми: „Ако ги изгоним, няма кой да работи", разказва Цоков пред "Нова".

През това време служителите се забавлявали, наблюдавайки заря на метри от опечалените, докато тече погребение. Методиев отрекъл да е взел парите, но става ясно, че ги е поискал.

Директорката на софийските гробища Яна Паскалева отрича да знае за случая и да е изричала думите, че са ниски заплатите и няма работници. Директорката повикала Методиев и изискала писмени обяснения от него. Паскалева уволнила гробаря и наказала със забележка колегите му.