Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху.. СНИМКА: Официален профил във Фейсбук
Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху.. СНИМКА: Официален профил във Фейсбук

Министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху предупреди днес "Хизбула" да не отваря нов военен фронт с Израел, защото това би довело до израелски контраудари от "невъобразим мащаб", които биха причинили "опустошение" в Ливан, предаде Ройтерс.

"Не мога да ви кажа точно сега дали "Хизбула" ще реши да се включи напълно във войната (в ивицата Газа)", каза Нетаняху на израелски командоси близо до ливанската граница. Той добави, че тази война, започнала след опустошителна трансгранична атака от страна на "Хамас" на 7 октомври, е "на живот и смърт" за Израел, предава БТА.

След като миналата седмица израелското министерство на отбраната прие план за евакуиране на жителите на 28 села в граничната зона и близкия град Кирят Шмона във финансирани от държавата временни жилища, то съобщи днес, че добавя 14 общини към списъка за евакуация.

Това стана в момент, когато "Хизбула" и Израел все по-често си разменят огън по границата след нападението на "Хамас", отбелязва ДПА.

Междувременно ливанското проиранското движение заяви днес, че е изстреляло ракети по израелски военни постове близо до границата, в резултат на което е повредена израелска предавателна кула, предаде ДПА.

"Хизбула" публикува видеозапис, на който се вижда как ракета удря предавателна кула.

Израелската армия потвърди, че е имало ракетен обстрел по границата с Ливан, но каза, че "терористична клетка е изстреляла противотанкова ракета по армейски танк в района на северната част на страната". Израелските въоръжени сили са отвърнали на огъня.