Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Пуши ли полицай до дрона в Тюленово?
КАДЪР: NOVA
Пуши ли полицай до дрона в Тюленово? КАДЪР: NOVA

Пуши ли цигара полицай в близост до дрона в Тюленово? Този въпрос вълнува от сутринта потребителите на социалните мрежи, след като беше излъчен репоратж, на който се вижда как полицаи пушат близо до мястото, където беше открит дрон.

След множество коментари и снимки от МВР дадоха отговор.

"Във вътрешния периметър около дрона преди и по време на действията по обезвреждане на снаряда полицейски служители не е имало. Ангажиментът на МВР е бил да се обезпечи външния периметър по недопускане на цивилни граждани в близост", съобщиха от пресцентъра на министерството.

"Пушенето на цигара не създава непосредствена опасност, но това са специалисти, които си дават сметка за това и на първо място мислят за собствената си сигурност. Въпреки това, това не оправдава подобни действия на служител, който е направил това. В края на краищата, то и аз съм пушач, но си има места за пушене и това е добре да се спазва, не само с оглед сигурност, а и с оглед елементарно възпитание и професионални задължения", коментира пред bTV бившият военен министър Николай Свинаров.