Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бойко Борисов в кулоарите на парламента
Бойко Борисов в кулоарите на парламента

Слушах ги колегите от другите партии, не исках просто да се карам с тях, защото до вчера се наричахме партньори. Ако г-жа Нинова не се беше дръпнала, щеше да има правителство с първия мандат и Гроздан Караджов щеше да е министър на транспорта. Бяха договорени дори министрите, да не си отварям повече устата. И изведнъж, като не се получи поради тази причина - във втория мандат имаме избрано редовно правителство. 

Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента, след като бе гласуван кабинетът "Денков-Габриел".

Не мога да разбера защо се подвеждате по най-ниските страсти. Какво е демокрацията - явяват се партиите на избори, подрежда ни народът по ред и най-стабилното, което може да роди правителство, са първите две, подкрепено от други партии, каза Борисов. 

Това съм го казал преди изборите. Казах, че няма да ни повлияят никакви шантажи отвън, нито записите. От първия ден говорим едно и също и го направихме днес, допълни той.

Не искам да коментирам президента, който би трябвало да е обединител. А в ситуацията, в която в първите две партии се намери коалиция, подкрепена и от ДПС за конституционна реформа, това е единственото възможно работещо, обясни Борисов.

Разговарях с колегата, нали си давате сметка, че той е човек на честта. Когато е казал, че ще си отреже едната ръка, по-важно от всичко е ръката, защити пък Делян Добрев Вежди Рашидов.

Кабинетът "Денков-Габриел" бе избран от депутатите в Народното събрание във вторник. Акад. Николай Денков официално е новият премиер на България. Неговата кандидатура бе гласувана с 132 гласа "за", а 79 от депутатите бяха против. 

Структурата на кабинета бе подкрепена от 132 депутати, против бяха 69, нямаше въздържали се. Отново двама от ДПС удариха рамо за правителството, а един от ГЕРБ бе контра.

Същото се повтори и с имената за министри, като гласовете "за" вече бяха 131.