Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Григор Димитров все още не е загубил сет в мачовете си на “Ролан Гарос”.
Григор Димитров все още не е загубил сет в мачовете си на “Ролан Гарос”.

Мадалина пристигна и Димитров е във втората седмица на “Ролан Гарос”

Отборът на Григор Димитров в Париж получи очакваното попълненение.

Към треньора Дани Валверду, физиотерапевта Грегори Визри от академията на Патрик Муратоглу и мениджъра Георги Стоименов се присъедини и Мадалина Геня. Румънката е новата приятелка на българската звезда в тениса.

Тя е актриса и фотомодел, а в дните преди да замине за френската столица

бе заета със снимки на марка бански,

на които е рекламно лице. Една от сесиите бе на яхта край остров. В интервю наскоро Мадалина призна, че винаги тръгва към морето с няколко чифта бански в багажа.

“Една четвърт от живота ми е минала под душа във водата или под нея”, написа Геня под една от снимките.

В събота тя се настани зад споменатите хора на трибуната на корт “Симон Матьо”. А Григор Димитров не я разочарова.

Преди да замине за Париж, за да го подкрепя, приятелката му Мадалина Геня се занимаваше с фотосесии за марката бански, на която е рекламно лице. Част от снимките бяха на яхта край остров.
Преди да замине за Париж, за да го подкрепя, приятелката му Мадалина Геня се занимаваше с фотосесии за марката бански, на която е рекламно лице. Част от снимките бяха на яхта край остров.

В мач от третия кръг бившият №3 в света отстрани 6:4, 6:3, 6:1 Даниел Алтмайер. Нашият тенисист игра много добре, но за убедителния резултат допринете и умората, натрупана у германеца в предишния му двубой на “Ролан Гарос”, в който той отстрани №9 в света и бивш шампион от Sofia Open Яник Синер след 5 часа и половина на корта. Алтмайер все пак опита да окаже съпротива, но Димитров бе прекалено уверен и стабилен и не допусна изненада.

“В момента се чувствам все едно, че никой не може да ме спре. Добрите ми резултати се дължат на постоянството. Преминах през доста трудности, но въпреки това се страех да играя добър тенис. С екипа ми свършихме много добра работа в последните няколко седмици. В момента наистина се наслаждавам на играта си, а това винаги много ми помага. Мисля само за следващата точка и следващия гейм. Винаги се опитвам да бъда по-добър без значение дали побеждавам, или губя. Смятам да спазвам същия режим на възстановяване и подготовка, за да бъда на максимално добро равнище и за следващия ми мач”, сподели Димитров след победата.

Той се класира за осминафиналите в откритото на Франция за втори път в кариерата си. Преди това го направи през 2020 г., когато в есенното издание на турнира бе спрян от Стефанос Циципас (Гър). Димитров е във втората седмица на турнир от “Големият шлем” за 13-и път в кариерата си, но за първи от 2021 г., когато на Australian Open игра с контузия в кръста и загуби от осетинската сензация в Мелбърн Аслан Карацев на 1/4-финала. Тогава Григор призна, че заради болките едва е успявал да завърже връзките на маратонките си.

В следващия кръг в Париж бившият шампион от финалите на АТП

ще играе с Александър Зверев

Руснакът с германски паспорт се пребори за 3:6, 7:6 (7:3), 6:1, 7:6 (7:5) с Франсес Тиафо (САЩ). По-малкият от братята Звереви се завърна на “Ролан Гарос” след ужасяващата контузия, която получи на полуфинала срещу Рафаел Надал (Исп) миналата година. Тогава Александър изкълчи много тежко десния си глезен и трябваше да бъде изкаран от корта с инвалида количка. После се върна на патерици, за да поздрави съперника си и съдията.

Димитров и Зверев са играли четири пъти един срещу друг и етническият руснак води 3:1. Единствената победа на Григор е в Базел през 2014 г. На червен корт Александър спечели в Рим през 2016 г.

Мачът им е последен на централния корт "Филип Шатрие" в понеделник, което означава, че няма да е преди 21,45 часа българско време.

Графикът на централния корт започва в 12 с дуела на Онс Жабюр с Бернарда Пера, след което феновете ще гледат Каспер Рууд срещу Николас Джари. След тях са Кори Гоф с Ана Каролина Шмиедлова, а после идва ред на Димитров - Зверев.