Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бойко Борисов СНИМКА: Велислав Николов
Бойко Борисов СНИМКА: Велислав Николов

"Категорично не, защото трябва да си сляп да не виждаш какво се случва в момента" - това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на въпрос дали ще си даде имунитета и припомни, че две години е бил без имунитет.

Той попита дали вчера служебният МВР министър Иван Демерджиев и службите са разбрали за мъртвите души и за изтичането на секретна информация.

"Защо вчера? Ами за да няма правителство. Защо вчера поискаха моя имунитет, а не преди един месец? Целта е да няма правителство - ясно и точно", коментира Борисов.

Той отново заяви, че трябва да има редовно избрано правителство.

"Днес ще се видим пак с ПП и ДБ, защото хаосът в държавата вече е тотален. И не става въпрос за личностите. Съдебната реформа си има цена. От 2009 г. съдебна реформа няма. В момента, в който ние приехме закона, в който има контрол над главния прокурор, изведнъж се раздвижиха със страшна сила. Трябва да сте слепи това да не го виждате. Започнаха веднага атаката по партията на промяната, за да блокират всякакви разговори", коментира той.

"Когато има споделена отговорност, трябва да се предложи такъв състав на Министерски съвет, който да успокоява и да гради доверие и в двете политически формации", обясни той за евентуалното бъдещо правителство.

Според него записът от Националния съвет на ПП не е изтекъл случайно.

"Изтече записът неслучайно, защото тогава някой си е давал имунитет и са му давали охрана. Нека да го погледнем и от тази гледна точка", обясни Борисов.

Той коментира и нестабилността на Балканите: "на 400 км се пребиват в Косово, вие виждате - канселират се срещи на президенти в Европа", както че войната в Украйна е "смазваща".

"Не съм имал, нямам и няма да имам никакъв имот в Испания", заяви Борисов. Допълни и че не е виждал Ивайла Бакалова, която по-късно ще бъде разпитвана днес за Барселонагейт. "Не съм я виждал от десетилетия, не съм говорил с нея.

"Аз я платих вече със съдебната реформа и вие го виждате", отговори той на въпрос каква е цената, която е готов да плати, за да има кабинет.